donderdag 22 februari 2024

Triumph maakt opwachting in de Supersport Next Generation

Het Wereldkampioenschap Supersport Next Generation zal in 2024 een nieuw team verwelkomen. WRP Racing – RT Motorsports by SKM – Triumph gaat deelnemen aan dit prestigieuze kampioenschap met de krachtige Triumph Street Triple RS als hun voornaamste wapen.

Het team krijgt leiding van de ervaren motorsportpartners Rob Vennegoor uit Nederland en Frank Krekeler uit Duitsland. Eerder behaalden zij al grote successen in het WK Supersport 300 en wonnen twee opeenvolgende titels in de IDM Supersport 300. WRP is eigendom van Wepol Racing Parts, een dochteronderneming van het Tsjechische bedrijf Wepol a.s., en staat bekend om hun hoogwaardige raceonderdelen en service. Met deze technische expertise en jarenlange ervaring in de motorsportwereld heeft het team hoge verwachtingen voor het komende seizoen.

Triumph blijft Moto2-blokken leveren tot 2029

Het rijdersduo van WRP Racing – RT Motorsports by SKM – Triumph is indrukwekkend. Het team heeft namelijk Jorge Navarro uit Spanje en John McPhee uit Schotland gestrikt. Beide coureurs hebben al bewezen wat ze kunnen op wereldniveau, met overwinningen, podiumplaatsen en successen in verschillende klassen zoals Moto3 en Moto2. Het teammanager Rob Vennegoor is trots op het nieuwe team en kijkt vol vertrouwen uit naar het komende seizoen. De eerste race van WRP Racing – RT Motorsports by SKM – Triumph vindt plaats op het beroemde Phillip Island Circuit in Australië. Hier zijn ze vastbesloten om meteen competitief te zijn en hun stempel te drukken op dit spannende kampioenschap.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen