donderdag 2 februari 2023

Honda Dax na 41 jaar terug in line up

Na een afwezigheid van 41 jaar in Honda’s Europese line-up, springt de nieuwe ST125 Dax opnieuw vrolijk uit de startblokken. De ST125 Dax voegt zich in het rijtje mini-bikes, dat met de MSX125 Grom al een representant had.

De Dax is authentiek, robuust en biedt eenvoudig rijplezier. De kleine Honda heeft een frame van geperst staal, een 31mm USD-voorvork, 12-inch wielen en een luchtgekoelde SOHC-tweeklepsmotor met vier versnellingen en centrifugaalkoppeling. Volledige LED-verlichting, een compact en negatief LCD-scherm en een grabrail voor de passagier completeren de volledige specificatielijst.

Honda gaat Gold Wing uitrusten met Radar Adaptieve Cruise control

Honda Dax = Zuinig!!

In tijden van dure benzine, is het verbruik van de Dax heel opvallen. Honda geeft de ST125 Dax op voor… 1: 64 volgens de WMTC-methode! De 124cc-luchtgekoelde SOHC tweeklepper produceert 9,4 pk (6.9 kW) @ 7.000 tpm en 10.8 Nm @ 5.000 tpm. Dat zijn best potige prestaties, genoeg om zelfs met en duo een kruissnelheid van 90 km/u te halen. De ST125 Dax heeft ook een pittige acceleratie vanaf lage snelheid en dat heb je in de stad wel nodig, wil je geen obstakel zijn voor het verkeerslicht.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen