woensdag 8 februari 2023

Dainese verkocht voor 630 miljoen euro

In december 2021 hoorden we dat Dainese in 2022 te koop zou komen. De geruchten leken gegrond, aangezien het gerespecteerde Reuters de eerste was die het meldde. Toch waren de geciteerde bronnen anoniem en was er geen officieel bericht over wat er aan de hand was. Zakelijke deals zijn tenslotte spelletjes waarvan buitenstaanders de spelregels niet kennen.

Op 11 maart 2022 kocht de wereldwijde investeringsfirma Carlyle Group de Dainese Group van zijn vorige eigenaar, de in Bahrein gevestigde investeringsfirma Investcorp. Hoewel Carlyle niet in detail is getreden over zijn toekomstplannen, weten we tot nu toe dat deze betrekking hebben op het uitbreiden van de distributie van Dainese in China en de Verenigde Staten. De huidige Dainese CEO Cristiano Silei blijft in zijn huidige functie. Ook moet de deal nog alle noodzakelijke wettelijke goedkeuringen krijgen voordat-ie kan worden afgerond.

Investcorp nam Dainese op 1 januari 2015 officieel over van de oprichter, Lino Dainese. Voor deze deal betaalde het bedrijf 130 miljoen euro. Volgens Reuters wordt de verkoop van de Dainese Group aan de Carlyle Group in 2022 geschat op 630 miljoen euro, inclusief schulden. 

Producttest: 6 kettingsloten voor motoren getest

‘We werden aangetrokken door het sterke merk van Dainese, zijn lange geschiedenis en staat van dienst op het gebied van innovatie,’ zei Carlyle Europe Partners managing director van consumer and retail Massimiliano Caraffa in een verklaring. ‘Door gebruik te maken van ons wereldwijde netwerk en onze expertise in het uitbreiden van consumentenmerken, zijn we verheugd om Dainese te ondersteunen in het volgende hoofdstuk van zijn groeitraject, voortbouwend op zijn onderscheidende klantgerichte ‘head-to-toe’ productaanbod en ongeëvenaarde technische uitmuntendheid,’ voegde Caraffa eraan toe.

Dainese heeft momenteel meer dan 1.000 werknemers, is aanwezig in 96 landen over de hele wereld en bezit en exploiteert 38 detailhandelszaken, evenals een eigen e-commerce website. Zoals je je wellicht herinnert, verwierf Dainese zelf, in de periode waarin Investcorp-eigenaar was van het merk, helmenproducent AGV in 2007 en TCX, specialist in laarzen.

Zoals altijd is het onduidelijk wat de toekomst zal brengen. Naast motorkleding maakt Dainese ook speciale kleding voor andere activiteiten, zoals fietsen, wintersport en paardrijden.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen