vrijdag 19 juli 2024

Honda brengt duurzame line-up naar 2023 Japan Mobility Show

Honda heeft een uitgebreide line-up aangekondigd voor de 2023 Japan Mobility Show. Hier krijgt het publiek verschillende, nieuwe voertuigen voor het eerst te zien.

De belangrijkste aankondiging is de ‘Specialty Sports Concept’, een elektrische sportauto, waarvan er nog geen beelden zijn. Daarentegen heeft Honda ook op het gebied van tweewielers plannen. Zo is de ‘Pocket Concept’ een kleine motor, die is ontworpen met het oog op het milieu en duurzaamheid. Dat moet hij bereiken door minder middelen te verspillen en recyclebare materialen, zoals acrylhars te gebruiken. Daarnaast maakt ook de ‘SC e Concept’ zijn opwachting. Dit is een elektrische motorscooter, met verwisselbare batterijen. Hij krijgt zijn energie van een paar Honda Mobile Power Pack e-units. Verder haalt het Japanse bedrijf zijn elektrische EM1 e-scooter van stal. Al is deze laatste al beschikbaar voor de consument.

Honda herintroduceert met Motocompacto vervoer op kofferformaat

Een andere highlight voor Honda is de SUSTANIA-C, wat praktisch een verkleinde Honda E is. Daarnaast komt er ook de CI-MEV. Hierbij kan je nog het beste aan een elektrische Canta denken, die gedeeltelijk autonoom kan rijden. De 2023 Japan Mobility Show begint op 25 oktober, waarna de details over de eerder genoemde voertuigen duidelijker zullen worden. Mitsubishi is verder ook bij de show aanwezig om een nieuw lifestyle voertuig te onthullen.

Honda’s Pocket Concept (Foto: Honda)
Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen