vrijdag 8 december 2023

Honda geeft 2024 X-ADV facelift en updates

Honda heeft plannen om één van zijn meest geliefde grote scooters in het gamma een update te geven. In 2024 kunnen we ons verheugen op de komst van de nieuwe X-ADV 750, voorzien van enkele subtiele aanpassingen.

Honda brengt duurzame line-up naar 2023 Japan Mobility Show

Laten we beginnen bij de achterkant. Hier vinden we een nieuwe uitlaat voor de ADV-scooter, met een vorm die sterk lijkt op die van de SCL500. Deze uitlaat buigt namelijk omhoog en maakt een hoek van bijna 90 graden, richting de achterkant van de scooter. Het huidige model heeft daarentegen een uitlaat die omhoog gericht staat. Niet alleen zorgt het nieuwe ontwerp ervoor dat passagiers niet meer in uitlaatgassen stikken, het zorgt er ook voor dat je in één keer een hap extra ruimte aan de rechterkant hebt. Op zijn beurt verbetert dat weer het bochtenwerk van de motorscooter. Honda heeft gelukkig verder ook doorgehad dat de uitlaat nu wel gevaarlijk dicht bij de bijrijder komt, dus heeft de X-ADV een ruime hoeveelheid isolatiemateriaal. Dit is ook vergelijkbaar met de SCL500.  

De meest opvallende verandering bevindt zich echter aan de voorkant. Het 2024-model krijgt namelijk een facelift, met een fris lichtcluster, wat een lagere positie inneemt. Met deze nieuwe, lagere positionering krijgt de X-ADV ook de beschikking over drie verschillende lampen: de gebruikelijke dimlichten en grootlichten, evenals hoekverlichting die de weg voor je verlicht, op basis van je hellingshoek. De dagrijverlichting is verder ook gewoon weer aanwezig in het modeljaar 2024 van de X-ADV.

Wat de motor betreft, zijn er verder geen updates. De automatische versnellingsbak keert terug voor deze scooter. Daarnaast krijgt hij dezelfde 745cc 270-graden parallelle twin mee als zijn voorganger.  Momenteel levert de X-ADV in totaal 58 pk en 68 Nm aan koppel. Ook is de motor voorzien van diverse rijmodi, om de prestaties aan te passen aan de omstandigheden of de bestuurder.

Deze modelupdates komen naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 uit. Verder krijgt de scooter naar alle waarschijnlijkheid dan ook wat nieuwe kleuren.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen