maandag 15 juli 2024

Honda Hornet light: 2024 CB500 Hornet

Geweldig nieuws voor A2-rijders die niet kunnen wachten om lid te worden van de illustere Hornet-familie. Honda lanceerde immers zonet een klein broertje voor de CB750 Hornet: de CB500 Hornet. Meer weten? Lees dan zeker verder!

Helemaal nieuw is de CB500 Hornet niet: hij bouwt verder op de afzwaaiende CB500F en diens tweecilinderblok, maar krijgt een geheel nieuwe styling, technologie en een pak fijne details aan boord.

Styling

Eerst de looks. Die zijn duidelijk op het streetfighter-DNA van z’n grote broer geënt: scherpe en agressieve lijnen met opvallende verluchtingskanalen aan de zijkant van de koplamp, die net zoals het achterlicht voorzien is van leds – beter zicht én betere zichtbaarheid gegarandeerd. Het 5-inch TFT-kleurenscherm met optische hechting is overgenomen van de CB1000R, kan via RoadSync met je smartphone verbonden worden, en laat zich bedienen middels een nieuwe, verlichte schakelaar.

Opgestaan uit de doden: 2024 Honda CBR600RR!

Motor

In het gekende stalen diamantframe huist een oude bekende: de A2-geschikte 471cc paralleltwin met slipperassistkoppeling van z’n voorganger, die ook in deze opstelling goed is voor 47 pk (8.600 tpm) en 43 Nm (6.500 tpm). Standaard krijgt de nieuwkomer nu (uitschakelbare) HSTC-tractiecontrole, en een aangepaste ECU en injectie, voor snellere acceleratie en een voller aanvoelend blok doorheen het hele toerenbereik.

Ophanging

Met de 41mm Showa SFF-BP USD-vork en de Showa monoshock (veervoorspanning 5-voudig instelbaar) van de CB500F was helemaal niks mis, dus die topcomponenten blijven op post. Radiaal gemonteerde vierzuigers van Nissin bijten nog steeds in de dubbele 296mm remschijven vooraan, achteraan is een Nissin enkelzuigerremklauw voorzien voor de 240mm remschijf. Dankzij de lage zithoogte (785mm), het lage gewicht (188 kg rijklaar) en de perfecte 50/50-gewichtsverdeling is de CB500 Hornet zo toegankelijk en gebruiksvriendelijk als maar kan. Met een opgegeven verbruik van 3,5 l/100 km en een 17,1-litertank aan boord kan je in theorie tot 485 km halen tussen twee tankbeurten. Top!

Kleuren

Wat de 24YM CB500 Hornet moet kosten weten we nog niet, maar hij zal binnenkort verkrijgbaar zijn met een pak originele accessoires (al dan niet opgedeeld in Packs) en in de volgende kleurstellingen:

  • Matt Gunpowder Black Metallic
  • Grand Prix Red
  • Pearl Himalayas White

De groet broer:

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen