Honda jaagt op Royal Enfield met H’Ness CB350

Honda gaat de strijd aan met Royal Enfield om het marktaandeel in India veilig te stellen.

De H’Ness of CB350 is een klassiek gestileerde retromachine, met een eenclinder, telescopische vorken, een enkele schijfrem voor en een stijlvol gevormde brandstoftank. Op het eerste gezicht lijkt de motor een beetje op een miniatuur CB1100, maar de trotse eencilinder doet denken aan klassieke singles als de Royal Enfield 350’s en 500’s.

Terwijl de meeste motorfietsen retro schreeuwen, zijn sommige kenmerken van de Honda uitgesproken modern. Iets waaraan Royal Enfield ook veel aandacht zal besteden. De Honda heeft LED-koplampen, traction control, Bluetooth-connectiviteit en Honda Smart Voice-besturingssysteem. De motor zal verkrijgbaar zijn in twee versies, DLX en DLX Pro.

De Honda is speciaal ontworpen voor de Indiase markt. En de wegen n India zijn niet mals, dus is de Honda een stevig gebouwde motor. Honda sluit niet uit dat deze motor ook elders wordt verkocht. De prijs voor de H’Ness wordt geschat op IND Roepies 1,9 lakh, ongeveer €2.200,-.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.