dinsdag 27 februari 2024

Honda jaagt op Royal Enfield met H’Ness CB350

Honda gaat de strijd aan met Royal Enfield om het marktaandeel in India veilig te stellen.

De H’Ness of CB350 is een klassiek gestileerde retromachine, met een eenclinder, telescopische vorken, een enkele schijfrem voor en een stijlvol gevormde brandstoftank. Op het eerste gezicht lijkt de motor een beetje op een miniatuur CB1100, maar de trotse eencilinder doet denken aan klassieke singles als de Royal Enfield 350’s en 500’s.

Terwijl de meeste motorfietsen retro schreeuwen, zijn sommige kenmerken van de Honda uitgesproken modern. Iets waaraan Royal Enfield ook veel aandacht zal besteden. De Honda heeft LED-koplampen, traction control, Bluetooth-connectiviteit en Honda Smart Voice-besturingssysteem. De motor zal verkrijgbaar zijn in twee versies, DLX en DLX Pro.

De Honda is speciaal ontworpen voor de Indiase markt. En de wegen n India zijn niet mals, dus is de Honda een stevig gebouwde motor. Honda sluit niet uit dat deze motor ook elders wordt verkocht. De prijs voor de H’Ness wordt geschat op IND Roepies 1,9 lakh, ongeveer €2.200,-.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen