zondag 1 oktober 2023

Honda komt met zelf-balancerende motor

Waar BMW afgelopen jaar hoge ogen gooide met plannen voor een motor die zichzelf kan balanceren, doet Honda het gewoon. De Japanners hebben een motor gepresenteerd die zichzelf overeind houdt. Door gebruik te maken van de ‘Honda Riding Assist’-technologie ‘wordt de kans op omvallen enorm verkleind’, zoals Honda het zelf zegt. Maar dit is nog niet alles!

Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas toonde Honda de motor aan het grote publiek. Zoals te zien in het filmpje rijdt de motor zélf achter de eigenaar aan. Wanneer je voor de motor uit loopt, volgt hij je. Honda krijgt dit voor elkaar zonder gebruik te maken van gyroscopen, zodat de motor niet in gewicht toeneemt. De technologie die wordt gebruikt is oorspronkelijk ontwikkeld voor de UNI-CUB (een soort eenwieler). Wanneer Honda de technologie bij productiemotoren gaat toepassen is nog niet bekend.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image