maandag 15 april 2024

Honda komt met zelf-balancerende motor

Waar BMW afgelopen jaar hoge ogen gooide met plannen voor een motor die zichzelf kan balanceren, doet Honda het gewoon. De Japanners hebben een motor gepresenteerd die zichzelf overeind houdt. Door gebruik te maken van de ‘Honda Riding Assist’-technologie ‘wordt de kans op omvallen enorm verkleind’, zoals Honda het zelf zegt. Maar dit is nog niet alles!

Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas toonde Honda de motor aan het grote publiek. Zoals te zien in het filmpje rijdt de motor zélf achter de eigenaar aan. Wanneer je voor de motor uit loopt, volgt hij je. Honda krijgt dit voor elkaar zonder gebruik te maken van gyroscopen, zodat de motor niet in gewicht toeneemt. De technologie die wordt gebruikt is oorspronkelijk ontwikkeld voor de UNI-CUB (een soort eenwieler). Wanneer Honda de technologie bij productiemotoren gaat toepassen is nog niet bekend.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen