Honda komt met zelf-balancerende motor

Waar BMW afgelopen jaar hoge ogen gooide met plannen voor een motor die zichzelf kan balanceren, doet Honda het gewoon. De Japanners hebben een motor gepresenteerd die zichzelf overeind houdt. Door gebruik te maken van de ‘Honda Riding Assist’-technologie ‘wordt de kans op omvallen enorm verkleind’, zoals Honda het zelf zegt. Maar dit is nog niet alles!

Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas toonde Honda de motor aan het grote publiek. Zoals te zien in het filmpje rijdt de motor zélf achter de eigenaar aan. Wanneer je voor de motor uit loopt, volgt hij je. Honda krijgt dit voor elkaar zonder gebruik te maken van gyroscopen, zodat de motor niet in gewicht toeneemt. De technologie die wordt gebruikt is oorspronkelijk ontwikkeld voor de UNI-CUB (een soort eenwieler). Wanneer Honda de technologie bij productiemotoren gaat toepassen is nog niet bekend.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?