Doorrijders opgelet: eerste echte gladheid

Doorrijders, we houden ervan. Trotse motorrijders, waarnaar we naar op zoek zijn. Motorrijders die niet terugdeinzen voor een beetje winters weer en hun motor door de dichte mist of tijdens koude, donkere dagen niet thuis laten staan. Deze winter viel het tot nu toch nog wel mee, maar de echt serieuze winterse uitdagingen komen er dit weekend aan. Zaterdag kan het serieus glad worden. Toch doorrijden? Lees dan onze tips om de winter te trotseren!

Naarmate het weekend naderde, daalde de temperatuur en werd als eerste in het oosten negatief. De zachtere lucht boven zee en de échte kou uit Centraal-Europa kruist elkaar dit weekend boven ons land. En dan wordt het opassen voor motorrijders, want er wordt lichte sneeuw verwacht vanuit de kust. Deze gaat over in regen en is vanaf vrijdagnacht verder het land in getrokken. Aangezien op veel plekken de bodem nog bevroren is, ontstaan er gevaarlijke situaties voor ons door de ijzel.

Foto: ANP

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.