dinsdag 16 juli 2024

Honda NT1100 en ADV350 winnen 2022 Red Dot Design Awards

Honda ontving zijn eerste Red Dot Design Award in 2020 voor de CBR1000RR Fireblade SP en in 2021 voor de Forza 750. In 2022 zet Honda de lijn voort, met zowel de NT1100 sport-tourer als de ADV350 scooter die de Red Dot Design Awards in de wacht slepen.

Voordat de 2022 NT1100 in oktober 2021 uit de doeken werd gedaan, werd in diverse speculatieve digitale renders een op de Africa Twin gebaseerde tourer voorgesteld met een gestroomlijnd koetswerk en slanke achterkant. Toen Honda het nieuwe model onthulde, bracht het merk vorm en functie in evenwicht door een modern ontwerp te leveren dat zowel comfort als stijl vooropstelt.

Test 2022 Honda NT1100: van alle markten thuis

Deze aanpak heeft blijkbaar vruchten afgeworpen, want Honda’s avontuurlijk ontwerp valt in de smaak bij zowel motorrijders als critici. De NT1100 is ontworpen door Maurizio Carbonara in Honda’s R&D-centrum in Rome, Italië, en profiteert van de ‘proactief comfort’-filosofie van het team. Die methode resulteert in een sport-tourer die zowel verfijnd als robuust is.

‘We zijn verheugd dat we voor het eerst een Red Dot Product Design Award ontvangen in alle Honda-productreeksen, Motorfiets, Auto en Power Products,’ aldus Honda R&D en Design Center COO Toshinobu Minami. ‘Wij geloven dat dit het resultaat is van de verwezenlijking van Honda’s wens om “mensen te dienen met technologie, ideeën en design door middel van onze producten”, wat al sinds de oprichting van het bedrijf een basisprincipe is. Wij zullen uitdagingen blijven aangaan om “verrassingen en opwinding” te leveren aan onze klanten.”

Honda neemt voor de ADV350 een blad uit hetzelfde handboek voor avontuurlijke styling. Geïnspireerd door de met een Red Dot Design Award bekroonde Forza 750, richt de middelgrote scooter zich met zijn ‘New Urban Adventure’ esthetiek tot een breed scala van klanten. De ADV350 is dan wel het kleinere broertje van de Forza 750, maar hij biedt een verbeterde grondspeling en meer veerweg aan beide zijden. De agressieve adventure styling maakt de ADV350 ook klaar voor slecht onderhouden wegen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen