vrijdag 30 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nieuwe chicane voor de Red Bull Ring

De opwaartse passage op de Red Bull Ring, Oostenrijk, is herbouwd en voorzien van twee nieuwe bochten. Die zullen alleen voor motorraces worden gebruikt.

De verbouwingswerkzaamheden in verband met de nieuwe chicane in bocht 2 zijn al in november 2021 begonnen en zijn nu voltooid. Racebaanontwerper Hermann Tilke heeft twee 90°-bochten ontworpen die heel wat vaardigheid van de coureurs zullen vergen, maar het circuit ook veiliger moeten maken.

MotoGP Argentinië: eindelijk zege voor Aleix Espargaró en Aprilia

De twee bochten zullen echter alleen voor motorraces worden gebruikt; voor autoraces zoals de Formule 1 zal de oude lay-out worden gehandhaafd. Aanleiding voor de reconstructiewerkzaamheden was het ongeval van Johann Zarco en Franco Morbidelli in 2020, waarbij Valentino Rossi en Maverick Vinales bijna werden geraakt door de motoren die de lucht in werden geslingerd.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen