Honda: Patent toont e-bike op 125cc niveau

Honda heeft een patent op een kleine elektrische motorfiets die duidelijk gericht is op de 125 cc-klasse. De octrooispecificatie die op het internet is verschenen, toont een volledig afgewerkte motorfiets met elektrische aandrijving. De elektromotor zit in een chassis dat sterk lijkt op de CB 125 R. De carrosserie is ook ontworpen in de stijl van de Neo Sports Café-racer. Wanneer de patenttekening wordt bedekt met een afbeelding van een CB 125 R, worden de overeenkomsten direct duidelijk.

Het hart van de motor is uiteraard de elektromotor, die zich bevindt op de plaats waar het carter zich normaal gesproken bevindt. De aandrijving is uiterst compact en laat voldoende ruimte over voor het energie-opslagsysteem. De octrooispecificatie geeft geen verdere details. Aangezien dit octrooi echter al een afgewerkt model laat zien, is het goed mogelijk dat de ontwikkelingsafdeling van Honda al bezig is met de ontwikkeling van overeenkomstige prototypes.

Wat me wel duidelijk wordt is dat binnenkort geen enkele fabrikant de elektrische motorfiets zal kunnen vermijden. De 125cc-klasse is de ideale speeltuin, want de meeste van deze modellen worden sowieso in een stedelijke omgeving gebruikt.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?