donderdag 29 februari 2024

Honda: Patent toont e-bike op 125cc niveau

Honda heeft een patent op een kleine elektrische motorfiets die duidelijk gericht is op de 125 cc-klasse. De octrooispecificatie die op het internet is verschenen, toont een volledig afgewerkte motorfiets met elektrische aandrijving. De elektromotor zit in een chassis dat sterk lijkt op de CB 125 R. De carrosserie is ook ontworpen in de stijl van de Neo Sports Café-racer. Wanneer de patenttekening wordt bedekt met een afbeelding van een CB 125 R, worden de overeenkomsten direct duidelijk.

Het hart van de motor is uiteraard de elektromotor, die zich bevindt op de plaats waar het carter zich normaal gesproken bevindt. De aandrijving is uiterst compact en laat voldoende ruimte over voor het energie-opslagsysteem. De octrooispecificatie geeft geen verdere details. Aangezien dit octrooi echter al een afgewerkt model laat zien, is het goed mogelijk dat de ontwikkelingsafdeling van Honda al bezig is met de ontwikkeling van overeenkomstige prototypes.

Wat me wel duidelijk wordt is dat binnenkort geen enkele fabrikant de elektrische motorfiets zal kunnen vermijden. De 125cc-klasse is de ideale speeltuin, want de meeste van deze modellen worden sowieso in een stedelijke omgeving gebruikt.

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen