13 C
Nederland
zaterdag 25 juni 2022

Honda Winning Technology Tour 2014

Dit is een persbericht, opgesteld door de importeur of fabrikant van het product. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Na een zeer succesvolle Winning Technology Tour in 2013, waarin motorrijders uitvoerig konden kennismaken met het revolutionaire schakelsysteem Dual Clutch Transmission, trekt Honda ook dit jaar weer door het land om motorliefhebbers de ‘DCT-ervaring’ te geven. De Winning Technology Tour 2014, met 30 evenementen verspreid over Honda-dealers in heel Nederland, gaat 5 april van start. 

Deelnemers kunnen rekenen op een onvervalste VIP-behandeling, met onder meer ontvangst met koffie en gebak, een korte workshop over de geheimen van deze ingenieuze versnellingsbak, een Winning Technology Goody Bag, en uiteraard een uitgebreide proefrit op een van de volgende Honda motorfietsen met Dual Clutch Transmission:

– Honda NC750S

– Honda NC750X

– Honda NC750D Integra

– Honda CTX700N

– Honda VFR1200F

– Honda VFR1200X Crosstourer

Dual Clutch Transmission: ultieme vrijheid
In 2010 verbaasde Honda de wereld door de VFR1200F te lanceren met de geavanceerde Dual Clutch Transmission (DCT). De Dual Clutch Transmission van Honda is de eerste transmissie met dubbele koppeling voor motorfietsen. Het systeem combineert de sportieve eigenschappen van een manuele versnellingsbak met het gebruiksgemak van een elektronisch gestuurde versnellingsbak. Terwijl de ene transmissie actief is, wordt in de andere de volgende versnelling klaargezet. Het schakelmoment verloopt hierdoor razendsnel en naadloos terwijl het gas er vol op blijft. Automatisch schakelen kan in een sportieve stand of een zuinige stand, maar rijders die meer controle willen kunnen kiezen voor handmatig schakelen met flippers op het stuur. Ultieme vrijheid en het beste van twee werelden, een gevoel dat men alleen kan ervaren door het zelf uitvoerig uit te proberen. 


Dual Clutch Transmission maakt motorrijden leuker
In 2013 werd de Winning Technology Tour door ruim 650 enthousiaste motorrijders bezocht en beloond met een 8,6! Bovendien gaf 72% van de deelnemers aan dat Honda’s DCT motorrijden leuker maakt. Honda hoopt met deze tweede tournee nog meer mensen te overtuigen van het gemak en het unieke rijplezier dat dit innovatieve schakelsysteem biedt. 

Aanmelding en meer informatie

Op www.hondaschakeltover.nl kunt u meer lezen over de Dual Clutch Transmission-techniek, de data van de Winning Technology Tour 2014 en over hoe u zich voor een van de evenementen kunt aanmelden. 

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen