maandag 11 december 2023

Husqvarna lanceert 2022 Norden 901-accessoires

Twee jaar na de introductie van de Norden 901 Concept op de EICMA, betrad Husqvarna het het afgelopen jaar het ADV-segment met het productiemodel in 2021. Terwijl sommige motorrijders een meer offroad gerichte machine verwachtten, is de 2022 Norden 901 gelijk aan een tourer en een avonturier. Om de zware middengewicht ADV op de snelweg en ongebaande paden te houden, introduceert Husqvarna haar nieuwe lijn accessoires met het oog op langeafstandreizen.

Twee dagen met de Husqvarna Norden 901: de eerste test

Als rijders aan een reis beginnen die langer is dan een dagtocht, is bagage een must. Husqvarna werkt samen met Touratech, een specialist op het gebied van aftermarket-bagagesystemen, voor een set robuuste aluminium zijkoffers en een topkoffer. Samen zijn de zijkoffers en topkoffer goed voor 114 liter opbergruimte. De combinatie van aluminium en siliconen afdichtingen zorgt ervoor dat de bagage veilig verpakt zijn, ongeacht de weers- en wegomstandigheden.

Koffers en een topkoffer kunnen voor sommige ontdekkingsreizigers overkill zijn, dus biedt Husqvarna ook een zijtassenset en een bagagetas aan. Hoewel de textiele tassenset niet kan bogen op een capaciteit van 114 liter, maken het waterdichte materiaal, de rolsluiting en de kleinere afmetingen de tassen tot een geweldige optie voor frequente offroader-rijders.

Comfort is ook een hoge prioriteit voor lange tochten en de Ergo Rider’s Seat en Ergo Pillion Seat bieden zachte vulling, een premium afwerking en drie temperatuurinstellingen. De Norden 901 wordt weliswaar geleverd met handbeschermers, maar de verwarmde handgrepen van Husqvarna bieden vier temperatuurinstellingen en zijn een perfecte aanvulling op de nieuwe ergo-zittingen.

Kortere rijders zullen ook meer comfort vinden in de verlagingsset van het merk, die de 85 mm zithoogte van de Norden 901 met 22 mm verlaagt. Langere rijders zullen daarentegen profiteren van de nieuwe windschermspoiler en de extra bescherming die deze op de lange afstand biedt. Over bescherming gesproken: de lijn technische accessoires biedt ook een skidplate en bescherming van de koplamp.

Tenslotte omvat de nieuwe Husqvarna onderdelenlijn een Akrapovic-uitlaatdemper van hoogwaardig aluminium die gunstig is voor de prestaties van de Norden 901. Helaas heeft Husky de prijzen van de nieuwe onderdelen nog niet bekend gemaakt, maar ze zijn momenteel verkrijgbaar op de website van het merk.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen