vrijdag 8 december 2023

Husqvarna vernieuwt Norden 901 voor 2024

Husqvarna onthult zijn 2024 Norden 901. De adventure-bike, die in 2021 uitkwam, krijgt voor volgend jaar verbeterde prestaties en veiligheid.

Husqvarna’s Lean-Angle Sensitive Cornering Motorcycle Traction Control (CMTC) biedt de motor nu tien verschillende niveaus van slip van het achterwiel. Deze zijn te selecteren wanneer de optionele Explorer-modus is ingeschakeld. Zonder deze optie heeft de Norden drie rijmodi. Verdere nieuwe functies op de Norden 901 2024 omvatten een nieuwe USB-poort en de waarschuwingslichten voor noodgevallen. Deze zijn snel in te schakelen in het geval van een noodsituatie. Ook heeft de Husqvarna een nieuw uitlaatsysteem, dat voldoet aan de EURO 5+ regelgeving.

Eerste indruk 2024 Kawasaki Ninja 7 Hybrid: is de Ninja 7 Hybrid een gamechanger?

De Norden blijft in 2024 dezelfde 889 cc paralleltwin-motor houden. Deze heeft 105 pk en 100 nm aan koppel. Samen met zijn lichte stalen buizenchassis, WP APEX-vering en meerdere rijmodi moet de Norden 901 goed comfort bieden, vooral tijdens langere ritten bij het navigeren door ruig en uitdagend terrein. De motor heeft verder nog componenten als de Pirelli Scorpion Rally STR-banden, Bosch Cornering ABS, een Power Assist Slipper Clutch (PASC) en een brandstoftank van 19 liter.

De Husqvarna Norden 901 2024 is nu verkrijgbaar bij geautoriseerde Husqvarna-dealers. Over de beschikbaarheid en prijzen in Nederland heeft het motormerk nog niets gezegd.

Bekijk hieronder de video van de Norden 901 test van modeljaar 2022.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen