‘Identiteitskaart niet meer geldig buiten EU’

Binnenkort zal de Nederlandse identiteitskaart niet langer als officieel reisdocument worden beschouwd voor reizen naar landen buiten de Europese Unie (EU). Dit blijkt uit een wetsvoorstel van Minister Donner van Binnenlandse zaken, waarmee hij tegemoet komt aan kritiek uit de Tweede Kamer over de opslag van persoongegevens, zo meldt de Telegraaf.

Houders van een identiteitskaart hoeven in het vervolg minder persoonlijke gegevens prijs te geven. Dit heeft bijvoorbeeld consequenties voor reizigers naar Turkije of Zwitserland, waarvoor voortaan een paspoort nodig zal zijn om mee af te reizen. Vakantiegangers hebben nog wel voldoende aan de identiteitskaart wanneer ze binnen de EU blijven.

Bron en foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.