maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

‘Identiteitskaart niet meer geldig buiten EU’

Binnenkort zal de Nederlandse identiteitskaart niet langer als officieel reisdocument worden beschouwd voor reizen naar landen buiten de Europese Unie (EU). Dit blijkt uit een wetsvoorstel van Minister Donner van Binnenlandse zaken, waarmee hij tegemoet komt aan kritiek uit de Tweede Kamer over de opslag van persoongegevens, zo meldt de Telegraaf.

Houders van een identiteitskaart hoeven in het vervolg minder persoonlijke gegevens prijs te geven. Dit heeft bijvoorbeeld consequenties voor reizigers naar Turkije of Zwitserland, waarvoor voortaan een paspoort nodig zal zijn om mee af te reizen. Vakantiegangers hebben nog wel voldoende aan de identiteitskaart wanneer ze binnen de EU blijven.

Bron en foto: ANP
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen