dinsdag 18 juni 2024

Iedereen kan een motorrace-legende worden in MotoGP23

Beleef de officiële MotoGP™-videogame met coureurs en tracks van het 2023-seizoen, vanaf vandaag verkrijgbaar.

Ontwikkelaar Milestone brengt vandaag MotoGP™23 uit op PlayStation®5, PlayStation®4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch™ en Steam. MotoGP™23  is gebaseerd op het huidige MotoGP-seizoen en bevat alle officiële coureurs en tracks van het 2023-seizoen voor de categorieën MotoGP™, Moto2™, Moto3™ en MotoE™. Het nieuwste deel brengt een groot aantal verbeteringen en vernieuwingen met zich mee. Zo is dit jaar de bekende Career-mode vernieuwd, waarmee de ervaring realistischer, dynamischer en socialer dan ooit is. Bovendien zorgt het nieuwe ondersteuningssysteem voor een perfecte balans tussen realisme en toegankelijkheid, zodat ook nieuwkomers meteen spannende races kunnen rijden in de game.

Vernieuwde Career Mode

MotoGP™23 biedt vele vernieuwingen, waaronder de geheel nieuwe career-mode, die je alle vrijheid biedt om je eigen weg naar het kampioenschap te vinden. Jouw carrière begint aan het eind van een Moto3™-kampioenschap. Met de gemakkelijker te beheersen Moto3™-motoren leer je kennis maken met de game, en bij succes maak je de opstap naar Moto2™ of zelfs direct naar de MotoGP™. Toch wordt het niet makkelijk een contract te krijgen, omdat elk team maar twee spots heeft en je met de officiële coureurs om een plek in het team moet strijden.  Van groot belang daarbij zijn de nieuwe ‘turning points’ die de carrière een nieuwe wending kunnen geven op basis van de prestaties en keuzes van spelers.  Zo kan je op basis van testresultaten bijvoorbeeld opnieuw beginnen met hetzelfde team, in dezelfde klasse blijven, of naar een hogere klasse gaan. Ook heeft jouw gedrag op de baan invloed op je kansen bij andere teams; op lange termijn kunnen negatieve verhoudingen met andere coureurs het moeilijk maken om samenwerkingen aan te gaan. Tot slot is ook de teamdynamiek belangrijker dan ooit. Vanwege de beperkte plaatsen in elk team moet je blijven presteren om je positie te behouden, of je bewijzen in één van de satellietteams voor je mag rijden bij het officiële fabrieksteam.

De meest toegankelijke MotoGP™-game tot nu toe

MotoGP™23 is niet alleen voor ervaren rijders, ook beginners krijgen het racen zo onder de knie door middel van geavanceerde ondersteuning gebaseerd op kunstmatige intelligentie. Deze innovatieve feature helpt je bij het remmen, accelereren en sturen, voor een naadloze en meeslepende race-ervaring. Dit zorgt ervoor dat iedereen de echte spanning van MotoGP™ kan beleven, ongeacht het niveau waarop je begint. Daarnaast is de beroemde MotoGP™ Academy terug die je met specifieke trainingssessies helpt de basis te leren, of om je stijl te perfectioneren. 

Nog dichterbij de MotoGP™-ervaring

Op verzoek van de community zijn twee gloednieuwe features toegevoegd om de simulatie realistischer dan ooit te maken. Dankzij de introductie van Dynamic Weather, kan een droge race nu razendsnel veranderen in een waterballet, waarbij het nóg meer aankomt op skills en strategie. Een race kan ook worden uitgeroepen tot een Flag-to-Flag-race, met de mogelijkheid om terug te keren naar de pitlane en van motor te wisselen voor een strategisch voordeel. Daarnaast zorgt de geavanceerde AI ervoor dat het gedrag van coureurs op het circuit beter aansluit bij hun echte racestijl, waarbij elke coureur een unieke persoonlijkheid heeft die zijn acties tijdens de race zal bepalen.

MotoGP™23 is vanaf vandaag verkrijgbaar op PlayStation®5, PlayStation®4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch™ en Steam.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen