maandag 15 juli 2024

In Japan rijdt de Suzuki Katana-trein

Sinds eind 2019 rijdt er een trein tussen de stations Shinjohara – Kakegawa van de Japanse Tenryu Hamanako-spoorwegmaatschappij, die is versierd met logo’s en afbeeldingen van de Suzuki Katana.

In 2021 werd de operatie uitgebreid door het Fruit Park-station te sponsoren met de naam van de beroemde Suzuki-motorfiets. Het park bevindt zich dichtbij Hamamatsu Tokinosumika, waar de eerste Katana Meeting werd gehouden. Die gaat overigens ook dit jaar weer plaatsvinden.

Een week geleden heeft de Tenryu Hamanako-spoorwegmaatschappij de nieuwe trein met de ‘vernieuwde verpakking’ in gebruik genomen. De verpakking laat de Katana zien uit het modeljaar 2022. De Suzuki Katana is in Japan nog steeds een enorm succes. Het project is te danken aan de ontwerpafdeling van Suzuki.

Gelimiteerde Suzuki GSX-S950 R voor Frankrijk

De blauw-zilveren kleurstelling is afwisselend aan beide zijden van de trein en hetzelfde geldt voor het zijaanzicht van de gereproduceerde Katana, hetzij in Silver Mystic of Blue Star Matte.

De sponsoring gaat binnen verder, waar panelen zijn met foto’s van het model. In het midden van de trein staat de rode limited edition-versie van vorig jaar.

De gebruiksrechten van de naam Katana voor het Fruit Park-station lopen in 2024 af. Tot die tijd vervoert de trein forenzen en studenten en verbindt het de locatie met de jaarlijkse Katana-bijeenkomst.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen