dinsdag 30 mei 2023

In stilte ‘op jacht’ naar illegale motorcrossers

Illegale offroad rijders, in de volksmond wildcrossers genoemd, horen niet thuis op de Sallandse Heuvelrug. Daar zijn Staatsbosbeheer en de Motorclub Nijverdal-Hellendoorn (M.C.N.H.) het samen roerend over eens. Daarom houden boa’s (boswachters) van Staatsbosbeheer sinds 2015 samen met leden van de M.C.N.H. toezicht op illegaal motorcrossen en offroad rijden in het kwetsbare natuurgebied.

Energica geeft vol gas met 10 nieuwe modellen

Een succesvolle samenwerking want de overlast van zogenoemde wildcrossers is sinds de invoering van het gezamenlijke toezicht nihil. De controles – van oktober tot en met maart – werden tot op heden uitgevoerd met enduromotoren. Op zich logisch maar daarnaast ook storend en verwarrend voor de bezoekers van het gebied. De succesvolle samenwerking wordt voortgezet maar voortaan gebruiken de boa’s en de MCNH-leden daarvoor elektrische offroad e-bikes, want die zijn stil én milieuvriendelijk.

Op jaarbasis werken 18 vrijwilligers van de M.C.N.H. mee aan deze controles. Gezamenlijk met de boa’s wordt er jaarlijks 26 keer uitgerukt waarmee het aantal toezichturen op 156 uur per jaar uitkomt.

Vrijdag 21 oktober worden deze geluid- en geurloze offroad e-bikes officieel in gebruik genomen. Een mooie duurzame stap voorwaarts in de strijd tegen illegale wildcrossers.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image