donderdag 8 juni 2023

Insect from space of motorfiets?

Het is onmogelijk om geen mening te hebben over de J1 van Johammer. De motorfiets is met werkelijk niets te vergelijken. Als de elektrische aandrijving de tongen al niet losmaakt, dan doet de maffe vormgeving dat wel. De prijs is al net zo spraakmakend. Johammer plakt een prijskaartje van 25.000 euro op zijn futuristische motorfiets. Maar dan heb je wel een dashboard in de buitenspiegel.

Technisch knap
De J1 moet het niet alleen van zijn kranzinnige vormgeving hebben. Ook technisch steekt de motorfiets niet alledaags in elkaar. De verbinding tussen voor en achterwiel is een horizontale directe verbinding. Op de website van Johammer kun je zien hoe het frame in elkaar steekt. De schokdempers van voor- en achterwiel zitte gebroederlijk naast elkaar in het frame. Ook de naafbesturing is niet alledaags.

Instapprijs
Johammer bouwt twee verschillende modellen. De J1.150 heeft een actieradius van 150 kilometer en een gelimiteerde topsnelheid van 120 km/h. De motorfiets weegt 159 kilo en heeft een ‘instapprijs’ van € 23.000. De J1.200 komt vijftig kilometer verder op een acculading, weegt wel negentien kilo meer en kost € 25.000.

[justified_image_grid ids=19845,19846,19847,19848,19849,19850]

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image