zondag 25 februari 2024

Introduceert KTM eind dit jaar een nieuwe 500-serie?

Tijdens een presentatie voor investeerders werden de plannen van KTM voor de ontwikkeling en lancering van een nieuw 500-platform bekendgemaakt. Sterker nog, volgens geruchten zou de Oostenrijkse fabrikant al klaar zijn om vijf modellen te presenteren die al in 2019 werden beloofd.

KTM lost zijn belofte van een paar jaar geleden in: meer aandacht voor modellen onderin het segment van de middelgrote motorfietsen. Het zou gaan om een introductie van een nieuwe serie 490 cc’s. Details zijn schaars, maar volgens geruchten zullen de eerste modellen al eind 2022 worden gepresenteerd. Interessante aanwijzingen in dit verband werden gegeven tijdens de presentatie voor investeerders van de Pierer Mobility Group in 2019, waarbij de toekomstplannen voor de verschillende merken (waaronder Husqvarna en GasGas) werden uiteengezet en tegelijkertijd maar liefst vijf modellen werden beloofd die op het nieuwe 490-platform waren gebouwd. Meer bepaald was er sprake van een Duke, een RC, een Adventure, een Supermoto en, om de familie compleet te maken, ook een enduro. Anderzijds vormen de houders van A2-licenties, zoals Pierer zelf in een interview verklaarde, een zeer interessant marktsegment, waarin het ongetwijfeld de moeite loont te blijven investeren.

Wanneer komt-ie dan?

In tegenstelling tot wat je zou denken, zei Pierer, heeft de epidemie de plannen van KTM in een stroomversnelling gebracht. Ze zijn klaar om de nieuwe modellen al eind 2022 te presenteren. Wat kun je verwachten? De motor zou een vloeistofgekoelde parallel-twin van 490 cc moeten zijn met vier kleppen per cilinder, een DOHC-timingsysteem en een slipperkoppeling. Een voorproefje van wat we kunnen verwachten – vooral wat het blok betreft – is al te vinden in de nieuwe CFMoto 450SR. Die wordrt aangedreven door een parallel-twin van 450 cc die gebaseerd zou moeten zijn op het nieuwe KTM-blok.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen