woensdag 24 april 2024

Is de KRÄMER-KTM Super Hooligan Concept echt of gewoon een fantasie?

De Duitse tuner heeft een van zijn tweecilindrische GP2-890R-racemotoren ontmanteld en een indrukwekkende naked bike gemaakt met de toepasselijke naam: Super Hooligan Concept. Deze motorfiets heeft 130 pk vermogen en weegt slechts 140 kg.

Krämer Motorcycles, gevestigd op korte afstand van het KTM-hoofdkantoor in Mattighofen, staat bekend om het bouwen van kleine series sportieve motorfietsen met KTM-motoren. Meestal zijn deze uitgerust met racekuipwerk, maar dit keer hebben ze besloten om zich te richten op een naked bike.

De Krämer Super Hooligan Concept is naar verluidt gebaseerd op het chassis van de Krämer GP2-890R en wordt aangedreven door de KTM 890R-motor. Het geschatte gewicht is ongeveer 140 kg, mogelijk zelfs minder. Bovendien zijn er hoogwaardige componenten zoals een Brembo-remsysteem, WP-vering en Dymag-velgen gemonteerd.

In tegenstelling tot de GP2-890R heeft de “Hooligan” geen kuipwerk en beschikt hij over een klassiek stuur in plaats van clip-ons, wat beter geschikt is voor straatgebruik. Echter, bij nadere inspectie lijkt het onwaarschijnlijk dat deze Oostenrijkse naked bike straatlegaal zou zijn zonder koplampen en spiegels. Bovendien ontbreekt het aan ABS (verplicht) en lijkt de uitlaat niet geschikt te zijn voor gebruik op de openbare weg.

Hoewel het mogelijk een leuk speeltje zou zijn op het circuit, moet worden opgemerkt dat de GP2-890R al verkocht wordt voor €30.000. Dus in vergelijking daarmee zou je mogelijk een paar duizend euro kunnen besparen bij de aanschaf van deze Krämer Super Hooligan Concept.

Wat duidelijk is, gezien de specificaties en wat we kunnen zien, is dat deze motorfiets ongetwijfeld zorgt voor veel adrenaline en vooral veel plezier.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen