dinsdag 16 april 2024

Is dit Kawasaki’s elektrische toekomst?

Het is algemeen bekend dat Kawasaki in de toekomst elektrische motorfietsen wil bouwen en er ook al aan werkt. Maar het feit dat ze werken aan een moderne, elektrische versie van Rudolph the Red-Nosed Reindeer is verrassend.

Wat op het eerste gezicht een voorbarige 1 aprilgrap lijkt, is Kawasaki’s bijdrage aan de International Robot Exhibition 2022. Nee, het is niet bedoeld om Kawasaki’s toekomst op het gebied van motorfietsen voor te stellen, maar het feit dat het ‘voertuig’ is uitgerust met een stuur en je er ook op kunt ‘rijden’, dwingt je bijna om deze vergelijking te maken.

Met 365 km/u op een Kawasaki H2R over een provincieweg!

Nuchter gesteld is het een robot genaamd Bex (ibex in het Engels, steenbok in het Nederlands). Net als Honda is ook Kawasaki actief op het gebied van robotica en op de beurs liet Bex zien wat hij kan. Hij is in staat lasten tot 100 kg te dragen. Een mens kan ook op zijn rug zitten en Bex dan besturen via een stuur. Maar hij kan ook worden uitgerust met een soort bagagedrager om ladingen over ruw terrein te vervoeren. Bex kan ook ‘knielen’ en op wieltjes zitten waarmee hij kan ‘rijden’.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen