dinsdag 18 juni 2024

Italdag 2023: Italiaans motorwalhalla op het TT Circuit

De Italdag van Ducati Club Nederland in samenwerking met tal val andere Italiaanse motorclubs is een jaarlijks evenement dat is gericht op liefhebbers van Italiaanse motorfietsen en Italiaanse motorcultuur in het algemeen. Het is een ouderwetse ‘meet & greet’ met gelijkgestemden waarbij ‘brommers kieken’ in een hoog vaandel staat. Kom jij zondag 1 oktober naar TT Circuit Assen? De entree is gratis en er is veel veel te zien.

Datumzondag 1 oktober 2023
LocatieTT Circuit Assen
De Haar 9
9405 TE Assen
Aanvang10:00 uur
Afsluiting16:00 uur
EntreeGratis

Italiaanse clubs

Naast de presentatie van Ducati Club Nederland zullen ook de volgende clubs aanwezig zijn: Aermacchi-Gilera Motorclub, Aprilia Riders Associaton, Benelli Club Nederland, Laverda Club Nederland, Moto Guzzi Club Nederland, Moto Morini Club Nederland, MV Agusta Owners Club Benelux.

Je kunt meer te weten komen over de clubs, je direct aanmelden, maar ze nemen vaak ook een paar mooie motoren mee om te bekijken.

Sfeerverslag Ital Dag 2019

Sociale bijeenkomst

Naast het bewonderen van motorfietsen is de Italdag ook een gelegenheid voor motorliefhebbers om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en nieuwe vriendschappen te sluiten. Het is een sociale bijeenkomst waar mensen met dezelfde passie voor motorrijden samenkomen.

Toegankelijkheid

De Italdag is voor iedereen vrij toegankelijk. Je hoeft dus geen lid te zijn van één van de deelnemende clubs. De toegang is voor iedereen gratis!

Parkeerplaats en Parc Fermé

Het hoogtepunt van de Italdag is ongetwijfeld de motorparking. Eigenlijk is dit een groot openluchtmuseum, waar je jezelf kunt vergapen aan al het Italiaanse schoon waar bezoekers mee naar het evenement komen en ze hier tentoonstellen.Van klassieke tot moderne motorfietsen en van sportieve tot touringfietsen. Alle Italiaanse motoren staan bij elkaar. Ook niet-Italiaanse motorfietsen zijn uiteraard van harte welkom. Hiervoor is een speciale parkeerplaats ingericht. Parkeren voor motoren én auto’s is gratis!

Het Parc Fermé is natuurlijk het epicentrum van het evenement. Hier staan de echte speciale motorfietsen. De motoren die incidenteel de garage uitkomen voor die paar unieke evenementen in het jaar. Hier worden ook de jaarlijkse Parc Fermé Trophies uitgereikt in diverse klassen. Dus neem je bijzondere motor mee, wellicht val je in de prijzen.

Activiteiten en standhouders

Tijdens de Italdag zijn er verschillende activiteiten (waaronder de Parc Fermé Trophies) en een breed scala aan standhouders. Wil je ook participeren? Mail dan naar italdag@ducaticlub.nl.

Houd voor de meest actuele informatie over de Italdag de social media-kanalen van Ducati Club Nederland in de gaten. We hopen je 1 oktober te zien op het TT Circuit Assen.

Bekijk hier het sfeerverslag van vorig jaar:

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen