13 C
Nederland
dinsdag 28 juni 2022

Italiaanse klassiekers in de veiling

De veilingmeester noemt het een ‘bijzondere collectie’. En daar is niets teveel mee gezegd. Moto Guzzi, Aprilia, Gilera, Binelli, Moto-Morini, het zijn zomaar wat merken op de lijst van motoren die binnenkort onder de hamer gaan.  Een unieke verzameling Italiaanse motoren wordt opgeheven en gaat dus in de uitverkoop. Veel zijn er gerestaureerd en voorzien van de originele onderdelen, voor de liefhebber een buitenkansje dus.

We besteedden er laatst al even aandacht aan, maar deze veiling is er echt één om niet te missen. Neem nou de Ferrari 125 uit 1952. Dat heeft overigens niet te maken met het automerk Ferrari. In tegenstelling tot het merk Maserati, dat ook enkele jaren motorfietsen produceerde. Zo ook deze 125T uit 1956. Ook onder de hamer gaan de Benelli Leorchino 4 takt 125 uit 1958, Moto Guzzi Airone 4-taks 250cc uit 1950 Ducati Elite 200 uit 1962. Naast deze motoren zijn er ook ruim 40 bromfietsen te koop.

Vanaf 4 maart gaat het bieden op internet los. De veiling vindt dus vooral online plaats, maar wie toch wel even in het echt wilt kijken wat hij/zij koopt (terecht), kan op 4 en 5 maart ook naar de kijkdagen. De veiling sluit op woensdag 8 maart.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen