Italiaanse klassiekers in de veiling

De veilingmeester noemt het een ‘bijzondere collectie’. En daar is niets teveel mee gezegd. Moto Guzzi, Aprilia, Gilera, Binelli, Moto-Morini, het zijn zomaar wat merken op de lijst van motoren die binnenkort onder de hamer gaan.  Een unieke verzameling Italiaanse motoren wordt opgeheven en gaat dus in de uitverkoop. Veel zijn er gerestaureerd en voorzien van de originele onderdelen, voor de liefhebber een buitenkansje dus.

We besteedden er laatst al even aandacht aan, maar deze veiling is er echt één om niet te missen. Neem nou de Ferrari 125 uit 1952. Dat heeft overigens niet te maken met het automerk Ferrari. In tegenstelling tot het merk Maserati, dat ook enkele jaren motorfietsen produceerde. Zo ook deze 125T uit 1956. Ook onder de hamer gaan de Benelli Leorchino 4 takt 125 uit 1958, Moto Guzzi Airone 4-taks 250cc uit 1950 Ducati Elite 200 uit 1962. Naast deze motoren zijn er ook ruim 40 bromfietsen te koop.

Vanaf 4 maart gaat het bieden op internet los. De veiling vindt dus vooral online plaats, maar wie toch wel even in het echt wilt kijken wat hij/zij koopt (terecht), kan op 4 en 5 maart ook naar de kijkdagen. De veiling sluit op woensdag 8 maart.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.