dinsdag 28 maart 2023

Te innige band krokodil en motorrubber

Maak je deze winter eens nuttig. De dierenbescherming van Indonesië zoekt nog een vrijwilliger om de motorband rond de nek van een vier meter lange krokodil te verwijderen.

Al drie jaar lang draagt deze krokodil een 14” motorband als ongewenste halsketting. Tot nu toe ogenschijnlijk zonder problemen, maar als het reptiel blijft doorgroeien, verandert de ketting in een dodelijk wurgkoord. Het beest dat rondzwemt in de wateren rondom de stad Palu op het prachtige eiland Sulawesi, heeft dus absoluut hulp nodig.


Kippen als lokaas
Plaatselijke dierenbeschermers hebben al verschillende pogingen ondernomen om de zeldzame krokodil van zijn scooterband te scheiden. Om het reptiel te lokken gebruikten ze kippen als lokaas, maar de krokodil toonde – tot grote opluchting van de hennen – geen enkele interesse.


Kop van veertig centimeter
De autoriteiten beschikken over een krokodillenval, maar niet over de kennis en mankracht om die op de juiste manier te gebruiken. Verdoven met een pijltje is ook geen optie omdat het beest mogelijk het water ingaat voordat het middel werkt. De ‘ketting’ moet dus echt met de hand worden afgedaan. Kunnen vrijwilligers nu hun hand omhoog steken? Kom op jongens, wat stelt een krokodil van vier meter, met een kop van alleen al veertig centimeter, nou helemaal voor?

Ad van de Wiel
Ad van de Wiel
Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image