donderdag 28 maart 2024

Iwema zestiende

Jasper is tijdens de race van de Gran Premi Aperol de Catalunya als zestiende over de finish gekomen. Na een sterk gereden race greep de Drent net naast de fel begeerde WK punten. Onder aanzienlijk koelere omstandigheden dan de voorgaande dagen openden de Moto3-coureurs de dag op het Catalunya circuit voor hun 20 minuten durende warm-up sessie. Jasper noteerde tijdens deze sessie de achttiende tijd.

Toen het even na de warm-up sessie begon te regenen leek het erop dat de race net als tijdens de voorgaande Grand Prix in Le Mans verreden zou worden op een nat circuit. De regen bleef echter beperkt tot een enkele bui waardoor de baan om 11.00 uur weer geheel opgedroogd was en de wedstrijdleiding vlak voor de start het teken ‘dry’ race toonde.
Vanaf een vijfentwintigste plaats op de grid kende Jasper een goede start en werden er direct een aantal plaatsen goedgemaakt. Gedurende de race streed Jasper lange tijd in een groep die streed voor de veertiende plaats om uiteindelijk na tweeëntwintig ronden als zestiende over de finish te komen.

Iwema: “Ik denk dat we terug kunnen kijken op een hele goede race vandaag. De start was goed en ik zat direct in een goed ritme. Op een gegeven moment zat ik een groep die streed voor de veertiende plaats. Ik heb er alles aan gedaan om weg te komen uit deze groep maar ondanks dat ik de snelste van het stel was lukte dat niet. Telkens kwam men terug uit de slipstream. Het is jammer dat een voor mijn gevoel sterke race dan niet beloond wordt met WK punten.”

“Ik kom op 30 seconden van de winnaar over de finish en dan wordt je zestiende, dit was de afgelopen jaren wel anders en geeft meteen aan hoe competitief de nieuwe Moto3-klasse is. Al met al kunnen we, ondanks het missen van de WK punten, niet anders dan terugkijken op een geslaagd weekend, we hebben technisch gezien een grote stap voorwaarts gemaakt, het verschil met de voorste mannen aanzienlijk weten te verkleinen en dat biedt perspectief voor de komende races.”

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen