vrijdag 26 april 2024

Lorenzo troeft Pedrosa af

Jorge Lorenzo heeft de Spaanse motorsportfans in vervoering gebracht met een zege in de Grote Prijs van Catalonië. De MotoGP-rijder van Yamaha troefde op het circuit van Barcelona in een fraai duel zijn landgenoot Dani Pedrosa (Honda) af. Zes ronden voor het einde zette Lorenzo aan voor de beslissende inhaalactie. De wereldkampioen van 2010 reed vervolgens nog vijf seconden weg van Pedrosa.

De Italiaan Andrea Dovizioso (Yamaha) eindigde als derde en bleef nipt wereldkampioen Casey Stoner (Honda) voor. Lorenzo liep door zijn derde overwinning van dit seizoen uit in het WK-klassement en leidt nu met 115 punten. Stoner volgt met 95.

Jasper Iwema eindigde in de middenmoot van de Moto3-klasse. De Drent moest op zijn Honda genoegen nemen met de zestiende plaats. Hij ging van start op de negende startrij nadat hij zaterdag de 25e tijd had neergezet. De Spanjaard Maverick Vinales won de race, met ruim zeven seconden voorsprong op de Duitser Sandro Cortese. De Portugees Miguel Oliveira kwam als derde binnen. Vooral het duel om de tweede plaats was geweldig om te zien.

De Italiaan Andrea Iannone won de GP van Catalonië in de Moto2-klasse. De rijder van het Speed Up-team hield de Zwitser Thomas Luthi en de Spanjaard Marc Marquez, beiden uitkomend op een Suter, achter zich. Marquez kwam in de slotfase in aanraking met Pol Espagaro nadat Marquez op bizarre wijze, hij ving de motor op met zijn knie, een crash had voorkomen. In eerste instantie kreeg hij daar, tot ontsteltenis van onder andere Stoner, een minuut tijdstraf voor. Niet veel later werd bekend gemaakt dat de straf weer teruggedraaid was en keerde de rust in het rennerskwartier terug.

Luthi nam door zijn tweede plaats wel de leiding in de WK-stand over van Marquez. Het verschil bedraagt slechts twee punten.

Bron en foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen