Jeffrey Herlings opnieuw wereldkampioen!

Het is Jeffrey Herlings gelukt om opnieuw wereldkampioen te worden in de MX2! De KTM-rijder moest vannacht finishen vóór rivaal Jeremy Seewer in de eerste manche. En dat lukte, Herlings werd eerste. “Ik ben echt super, super blij! Zeker na alles wat we hebben doorstaan. Een gebroken dijbeen, een heup uit de kom, twee gebroken sleutelbenen en het bijna kwijt raken van mijn vinger. Dit is nummer drie en hopelijk komen er nog meer!” 

Voor Jeffrey Herlings de wereldkampioen, want zo mogen we hem dus weer noemen, vormt dit een mooi afscheid van de MX2. De samenwerking met KTM gaat volgend seizoen namelijk verder in de MXGP. Ook in die klasse werd vannacht in Amerika een nieuwe kampioen gekroond. Vorig seizoen won hij het MX2-kampioenschap en nu mag Tim Gajser zich wereldkampioen in de MXGP noemen. 

Foto: Ray Archer, KTM

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.