dinsdag 16 april 2024

Rossi over het gevecht met Marquez

Zo weinig de hoogste trede op het podium werd bevochten, zo intens was de strijd om de omringende twee podiumplekken dit weekend op het Britse circuit van Silverstone. Maverick Viñales pakte zijn eerste overwinning in de koningsklasse, wat voor Suzuki de eerste overwinning betekende in de huidige opzet van de MotoGP sinds 2007. Dat klinkt nog langer geleden als je bedenkt dat Casey Stoner dat jaar kampioen werd en Jorge Lorenzo kampioen in de 250cc. 

Rossi begon dit weekend aan zijn 250ste race in de MotoGP en kreeg zijn 181ste podium niet bepaald cadeau. “Ik heb de hele race gevochten en niet opgegeven. Na een aantal rondes begon mijn achterwiel te glijden en was het lastig om de motor te beheersen, maar het was leuk met Marc. Ik heb het zwart op me van de banden van Marquez, omdat we elkaar twee of drie keer raakten. Het gevecht was goed, maar hard. Ik heb ervan genoten. Het was een eerlijk gevecht.” 

Rossi dus niet boos op Marquez, dat is wel eens ander geweest. Ook Marquez was te spreken over het gevecht. “Ik was boos op mezelf. De juiste keuze zou een harde compound voorband zijn geweest, maar ik koos voor een zachte. Uiteindelijk ben ik toch tevreden met het resultaat, omdat we maar drie punten in het kampioenschap zijn kwijtgeraakt.” 

Wie ook bezig was met het grotere plaatje, was Bo Bendsneyder. De KTM-rijder leverde dit weekend een prestatie van formaat door als derde over de finish te komen in de Moto3-race en dus voor het eerst een podiumplaats te bemachtigen. “Het was fantastisch, ik heb alles gegeven. Ik kon nog sneller en ging langs Brad Binder, maar hij vocht om het kampioenschap dus ik wilde hem beschermen.”

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen