vrijdag 9 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Jeffrey Herlings terug in Assen

Jeffrey Herlings heeft door het herstellen van een sleutelbeenbreuk drie rondes moeten missen. Die van Tsjechië, België en Zwitserland. De Brabander kon het zich veroorloven, want door op één na alle races van het seizoen te hebben gewonnen had hij een voorsprong van 169 punten. Maar de thuisronde wil hij natuurlijk niet missen. En dat zal ook niet gebeuren, want Herlings maakt zijn rentree in Assen.

Nog altijd staat hij 43 WK-punten voor op de nummer twee, Jeremy Seewer. Na Assen zijn er nog twee Amerikaanse rondes, namelijk op de Charlotte Motor Speedway in North Carolina en de Glen Helen Raceway in Californië. Als Herlings zijn prestaties van dit seizoen kan voortzetten is de kans groot dat hij sinds 2013 weer kampioen wordt in de MX2. Omdat hij volgend seizoen de overstap maakt naar de MXGP, zal dat voor hem een mooi afscheid zijn van de MX2.

Foto: Facebook-pagina KTM Factory Racing

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen