Jeffrey Herlings terug in Assen

Jeffrey Herlings heeft door het herstellen van een sleutelbeenbreuk drie rondes moeten missen. Die van Tsjechië, België en Zwitserland. De Brabander kon het zich veroorloven, want door op één na alle races van het seizoen te hebben gewonnen had hij een voorsprong van 169 punten. Maar de thuisronde wil hij natuurlijk niet missen. En dat zal ook niet gebeuren, want Herlings maakt zijn rentree in Assen.

Nog altijd staat hij 43 WK-punten voor op de nummer twee, Jeremy Seewer. Na Assen zijn er nog twee Amerikaanse rondes, namelijk op de Charlotte Motor Speedway in North Carolina en de Glen Helen Raceway in Californië. Als Herlings zijn prestaties van dit seizoen kan voortzetten is de kans groot dat hij sinds 2013 weer kampioen wordt in de MX2. Omdat hij volgend seizoen de overstap maakt naar de MXGP, zal dat voor hem een mooi afscheid zijn van de MX2.

Foto: Facebook-pagina KTM Factory Racing

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.