woensdag 8 februari 2023

Karlo Slager krijgt wildcard voor Pata European Junior Cup

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Voor tweevoudig kampioen in de Yamaha R125 Cup Karlo Slager worden het drukke tijden. Eerder werd al bekend dat de 19-jarige rijder uit Staphorst voor Start Racing in de OW SuperCup 600 zal gaan rijden maar hij heeft nu ook nog een wildcard voor de Pata European Junior Cup tijdens het WKSB weekend in Assen gekregen.

Karlo Slager: “Rob Vennegoor van RT Racing Support benaderde mij op 18 februari of ik interesse had in een wildcard voor de Pata Europen Junior Cup in Assen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken want Rob had eerst al contact gezocht met Klaas Tuin van Start Racing en die ging akkoord, legt Karlo uit. Riccardo Brink kreeg vorig jaar ook de kans om met een wildcard in Assen te rijden indeze European Junior Cup en mede dankzij zijn sterke optreden en een 4e plaats kon hij later voor Start Racing gaan rijden waar ik nu zijn plaats mag innemen. Het WK Superbike in Assen is echt een gelegenheid om je voor veel publiek in de kijker te kunnen rijden, ik kijk er erg naar uit! Ik zie erg uit naar dit nieuwe avontuur en nu de nieuwe EJC Honda CBR 650F 92 PK heeft, is er het dubbele vermogen aan boord in vergelijk met de EJC motor van vorig jaar en zal er best gang in zitten! Riccardo, die aardig bij mij in de buurt woont, heeft de stap naar het EK kunnen zetten en dat wil ik ook, mijn ambitie is naam te krijgen in het internationale gebeuren. Voor Start Racing is mijn wildcard natuurlijk ook extra publiciteit en ik hoop dat het voor mij ook een springplank is. Hierbij wil ik Rob Vennegoor en Start Racing hartelijk danken voor deze kans!”

Rob Vennegoor – RT Racing Support: “Al een aantal jaren zijn wij nauw betrokken bij Racedays – Honda de organisator van de Pata European Juniorcup. Sinds dat wij in 2013 Bo Bendsneijder de kans gaven in de European Junior Cup en met veel succes, hebben al diverse Nederlandse talenten kunnen proeven aan deze goed georganiseerde en competitieve Cup. Voor de deelnemers is het een ideale opstapklasse richting de andere klassen in het WSBK paddock, volle startvelden, close racing, veel toeschouwers, alle wedstrijden op de racezondag van elk Europees WSBK evenement en onder toezicht van alle teams in het paddock maakt deze klasse uniek en geniet het grote populariteit.”

Graag geven wij Karlo Slager, momenteel een van de opkomende Nederlandse talenten deze unieke kans en wensen hem alle succes met zijn wildcard in de Pata European Juniorcup tijdens het World Superbike op Assen van 17 tot 19 april as.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen