Kawasaki K-Racer IV, dropt deze pakketbezorger straks je online bestelling?

De Kawasaki K-Racer IV wordt aangedreven door het viercilinder H2-blok. De drone heeft begin deze week een lange reeks tests afgerond die nodig zijn voor typegoedkeuring. De eerste vlucht bijna twee jaar geleden werd gevolgd door vele andere, met klaarblijkelijk positieve resultaten.

Op basis van een hoofdrotor met een diameter van vier meter en twee op de zijvleugels gemonteerde propellers, die op afstand worden bediend en autonoom kunnen vliegen, maakt de K-Racer IV zich dus op voor zijn ingebruikneming. Er zijn vele toepassingsgebieden, hoewel het belangrijkste, althans voorlopig, de logistiek zal zijn. Met 310 pk bij 14.000 tpm en 165 Nm bij 12.500 tpm kan de drone op zeer hoge snelheid vliegen en tot 100 kg tillen, waardoor hij een uitstekend middel is voor het vervoeren en afleveren van lichte goederen. Dankzij de elektrische robot in de drone – zie de video – , kan de drone deze taak volledig zelfstandig uitvoeren. Maar het is niet uitgesloten dat de onbemande drone op zijn beurt zal dienen als prototype voor de toekomstige ontwikkeling van extreem snelle helikopters.

Kawasaki Heavy Industries is een conglomeraat van bedrijven, waarin een kleine dochterondernemingen motorfietsen bouwt. De industriële reus heeft veel belangen. Van de 15 miljard dollar aan jaarlijkse inkomsten komt ongeveer een derde op conto van de lucht- en ruimtevaartdivisie, die civiele en militaire helikopters produceert, maar turbunemotoren die door Boeing en Airbus worden gebruikt.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?