vrijdag 29 maart 2024

Kawasaki verzelfstandigt motorfietsproductie

Terwijl bedrijven wereldwijd nadenken over de uitdagingen en mogelijkheden na Covid-19, toont Kawasaki optimisme met de oprichting van een nieuw bedrijf binnen de KHI-groep, te investeren in nieuwe producten, de productiecapaciteit wereldwijd op te voeren en nieuwe banen te creëren.

Hiroshi Ito, President van de Motorcycle & Engine Company bij Kawasaki Heavy Industries, Ltd (KHI) licht de plannen toe. Een belangrijk onderdeel van Kawasaki’s toekomstplannen is een investering van 265 miljoen dollar (224 miljoen euro) om de productiecapaciteit voor de VS en de rest van de wereld in de komende vijf jaar te verhogen.

‘De genoemde investering omvat naar verwachting de uitbreiding van de bestaande fabriek in Nebraska en het opwindende nieuws van de oprichting van een nieuwe productiefaciliteit in Mexico’, verklaarde de heer Ito. ‘Met als resultaat dat er duizenden nieuwe banen geschept zullen worden in de VS en Mexixo.’

Moto Guzzi start eind 2021 bouw nieuwe fabriek

De heer Ito voegt hieraan toe: ‘Kawasaki verhoogt ook de investeringen in de ontwikkeling van nieuwe producten die in de nabije toekomst beschikbaar zullen zijn, vooral in de groeiende markten van motorfietsen, MULE’s, ATV’s en JetSki’s met nieuwe innovatieve projecten voor elektrische, hybride en waterstofaandrijving.’

De heer Ito nam van de gelegenheid gebruik om het nieuws te delen dat Kawasaki een nieuw bedrijf zal oprichten in Japan als onderdeel van de KHI-groep.

‘Kawasaki zal zijn organisatie ingrijpend veranderen om flexibel te kunnen optreden in een snel veranderende wereld.  Kawasaki’s wereldwijde activiteiten op het gebied van ‘Powersports’ (Motoren, Mule’s, ATV’s en JetSki’s) worden begin oktober 2021 ondergebracht in een nieuwe en zelfstandige onderneming onder de naam Kawasaki Motors, Ltd’.

Met de heer Ito als eerste President en CEO wordt Kawasaki Motors Ltd, in combinatie met een reeks strategische beslissingen, een dynamische en wendbare organisatie klaar voor de toekomst.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen