Kawasaki verzelfstandigt motorfietsproductie

Terwijl bedrijven wereldwijd nadenken over de uitdagingen en mogelijkheden na Covid-19, toont Kawasaki optimisme met de oprichting van een nieuw bedrijf binnen de KHI-groep, te investeren in nieuwe producten, de productiecapaciteit wereldwijd op te voeren en nieuwe banen te creëren.

Hiroshi Ito, President van de Motorcycle & Engine Company bij Kawasaki Heavy Industries, Ltd (KHI) licht de plannen toe. Een belangrijk onderdeel van Kawasaki’s toekomstplannen is een investering van 265 miljoen dollar (224 miljoen euro) om de productiecapaciteit voor de VS en de rest van de wereld in de komende vijf jaar te verhogen.

‘De genoemde investering omvat naar verwachting de uitbreiding van de bestaande fabriek in Nebraska en het opwindende nieuws van de oprichting van een nieuwe productiefaciliteit in Mexico’, verklaarde de heer Ito. ‘Met als resultaat dat er duizenden nieuwe banen geschept zullen worden in de VS en Mexixo.’

Moto Guzzi start eind 2021 bouw nieuwe fabriek

De heer Ito voegt hieraan toe: ‘Kawasaki verhoogt ook de investeringen in de ontwikkeling van nieuwe producten die in de nabije toekomst beschikbaar zullen zijn, vooral in de groeiende markten van motorfietsen, MULE’s, ATV’s en JetSki’s met nieuwe innovatieve projecten voor elektrische, hybride en waterstofaandrijving.’

De heer Ito nam van de gelegenheid gebruik om het nieuws te delen dat Kawasaki een nieuw bedrijf zal oprichten in Japan als onderdeel van de KHI-groep.

‘Kawasaki zal zijn organisatie ingrijpend veranderen om flexibel te kunnen optreden in een snel veranderende wereld.  Kawasaki’s wereldwijde activiteiten op het gebied van ‘Powersports’ (Motoren, Mule’s, ATV’s en JetSki’s) worden begin oktober 2021 ondergebracht in een nieuwe en zelfstandige onderneming onder de naam Kawasaki Motors, Ltd’.

Met de heer Ito als eerste President en CEO wordt Kawasaki Motors Ltd, in combinatie met een reeks strategische beslissingen, een dynamische en wendbare organisatie klaar voor de toekomst.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?