donderdag 18 april 2024

Moto Guzzi start eind 2021 bouw nieuwe fabriek

Op 10 september 2021 vond in het fabriekscomplex van Moto Guzzi in het Italiaanse Mandello del Lario een speciaal evenement plaats onder de naam ‘Road to 2121: Moto Guzzi’s Next 100 Years’. Tot nu toe is elk model uit deze fabriek gerold, waar ook ter wereld de motor werd geleverd. Moto Guzzi kijkt uit naar nog een eeuw productie en is vernieuwd het hoofdkwartier dat daarbij moet helpen.

Tijdens het evenement werden gloednieuwe schetsen van de befaamde Amerikaanse architect Greg Lynn gepresenteerd, met plannen om de hele Moto Guzzi-fabriek en het museumcomplex te herontwikkelen. Bij dit ontwerp staan duurzaamheid voor het milieu en efficiënt gebruik van hulpbronnen centraal. Eco-duurzame bouwmaterialen en uitgebreid gebruik van zonne-energie zijn direct in het ontwerp verwerkt.

Moto Guzzi V100 Mandello met actieve aerodynamica

Het is ook de bedoeling dat het een – uitnodigende – ruimte wordt voor het publiek en de lokale gemeenschap, met veel open ruimtes waar bezoekers en de lokale bevolking kunnen samenkomen. Moto Guzzi maakt ook van de gelegenheid gebruik om de productiecapaciteit van de fabriek uit te breiden, zodat beter kan worden ingespeeld op de toenemende vraag naar motorfietsen. Conferentiefaciliteiten, een hotel en een restaurant zullen ook deel uitmaken van de vernieuwde Moto Guzzi-fabriek.

De renders zijn niet alleen een visie op de toekomst, het is ook een roadmap. Als alles volgens plan verloopt, zal de bouw voor het einde van 2021 beginnen. Dit ambitieuze herontwerp en uitbreidingsproject van het Moto Guzzi-complex moet ergens in de eerste helft van 2025 voltooid zijn.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen