Kawasaki Vulcan H2: Zou dat mogelijk zijn?

Kawasaki heeft nu de Ninja H2, H2SX en de Z H2. Maar zou het viercilinder supercharged powerblok ook gebruikt kunnen worden in een Kawasaki Super Vulcan? Moto Revival is er bijna zeker van. Die beweert dat Kawasaki druk doende is met een Vulcan H2, die inderdd beschikt over het blok van de H2.

Als dit waar zou zijn – en waarom niet: Triumph doet ook opvallende dingen met hun Rocket 3 – zou dat een Vulcan worden met een 998 supercharged viercilinder blok die waarschijnlijk goed is voor 200 pk! Zoiets noem je nou een indrukwekkende high-performance cruiser, die de eerder genoemde Rocket 3 aftroeft op topsnelheid. En mogelijk ook op een sprintje van 0 tot 100 km/u.

De geruchten staken de kop op nadat Kawasaki gezegd zou hebben dat de Vulcan line-up binnenkort wordt vernieuwd. Officieel heeft Kawasaki nog helemaal niets bevestigd, dus vooralsnog houden wij het op een canard. Maar je weet nooit, na Japan en Thailand denkt ook het Indiase Indian Autos Blog dat Kawasaki een powercruiser aan het ontwikkelen is.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?