woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Kawasaki ziet verkoopcijfers stijgen

Eind vorig jaar was het BMW dat de meeste nieuwe motoren verkocht bleek te hebben in Nederland. Hiermee gingen de Duitsers Yamaha voorbij. Kawasaki volgde als derde, maar dit jaar startte het groene merk goed. Het verkocht de meeste motoren en boekte naar eigen zeggen een verkooprecord. Dit komt volgens Kawasaki door ‘de meeste moderne line-up in de markt’. Vooral de Z900 bleek in trek in de eerste maanden van 2017. Hiervan verkocht Kawasaki de meeste.

Toch heeft BMW nog steeds de populairste motor in de showroom. De R 1200 GS blijft een absolute verkooptopper. Vooral de Adventure blijft erg in trek. De toermotor was dan ook de best verkochte motor van het afgelopen jaar. Een jaar waarin het behoorlijk goed ging in de Nederlandse motormarkt. Nu het mooie weer is begonnen en het vakantiegeld eraan komt zouden we kunnen verwachten dat het ook na dit eerste kwartaal goed blijft gaan met de verkoop van motoren.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen