Kawasaki ziet verkoopcijfers stijgen

Eind vorig jaar was het BMW dat de meeste nieuwe motoren verkocht bleek te hebben in Nederland. Hiermee gingen de Duitsers Yamaha voorbij. Kawasaki volgde als derde, maar dit jaar startte het groene merk goed. Het verkocht de meeste motoren en boekte naar eigen zeggen een verkooprecord. Dit komt volgens Kawasaki door ‘de meeste moderne line-up in de markt’. Vooral de Z900 bleek in trek in de eerste maanden van 2017. Hiervan verkocht Kawasaki de meeste.

Toch heeft BMW nog steeds de populairste motor in de showroom. De R 1200 GS blijft een absolute verkooptopper. Vooral de Adventure blijft erg in trek. De toermotor was dan ook de best verkochte motor van het afgelopen jaar. Een jaar waarin het behoorlijk goed ging in de Nederlandse motormarkt. Nu het mooie weer is begonnen en het vakantiegeld eraan komt zouden we kunnen verwachten dat het ook na dit eerste kwartaal goed blijft gaan met de verkoop van motoren.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?