Meer motoren verkocht in 2016

Het afgelopen jaar zijn er meer motoren verkocht dan in 2015. Eerder bleek al dat in de eerste tien maanden van dit jaar meer motoren werden verkocht dan in heel vorig jaar. In 2016 werden er ruim tien procent meer motoren op kenteken gezet. In november en december heeft BMW Yamaha ingehaald met het aantal nieuwverkopen. De best verkochte motor was dan ook de BMW R 1200 GS. In totaal werden 12614 motoren op kenteken gezet, tegenover 11318 in 2015.

Na BMW (1872) en Yamaha (1853), was het Kawasaki (1499) die de meeste motoren verkocht. Vooral de Versys-modellen en de Z8000 zijn erg in trek. De Ducati Hypermotard werd bijna dubbel zo vaak verkocht en ook Harley-Davidson deed goede zaken door meer motoren te verkopen. Dit terwijl Harley in de thuismarkt juist minder dealerverkopen deed. Wat verder opviel is dat Honda de VFR veel minder verkoopt. Zowel van de 800 als de 1200 verkocht Honda er ongeveer de helft minder dan vorig jaar.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.