woensdag 27 september 2023

Meer motoren verkocht in 2016

Het afgelopen jaar zijn er meer motoren verkocht dan in 2015. Eerder bleek al dat in de eerste tien maanden van dit jaar meer motoren werden verkocht dan in heel vorig jaar. In 2016 werden er ruim tien procent meer motoren op kenteken gezet. In november en december heeft BMW Yamaha ingehaald met het aantal nieuwverkopen. De best verkochte motor was dan ook de BMW R 1200 GS. In totaal werden 12614 motoren op kenteken gezet, tegenover 11318 in 2015.

Na BMW (1872) en Yamaha (1853), was het Kawasaki (1499) die de meeste motoren verkocht. Vooral de Versys-modellen en de Z8000 zijn erg in trek. De Ducati Hypermotard werd bijna dubbel zo vaak verkocht en ook Harley-Davidson deed goede zaken door meer motoren te verkopen. Dit terwijl Harley in de thuismarkt juist minder dealerverkopen deed. Wat verder opviel is dat Honda de VFR veel minder verkoopt. Zowel van de 800 als de 1200 verkocht Honda er ongeveer de helft minder dan vorig jaar.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image