13 C
Nederland
zaterdag 25 juni 2022

Kevin Mijwaart zorgt voor verrassing

Dit is een persbericht, opgesteld door de importeur of fabrikant van het product. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

ASSEN – Traditie getrouw openden de coureurs in de GAMMA-Yamaha R125 Cup op het TT Junior Track Circuit Assen het seizoen. Met 30 deelnemers is deze opstapklasse wederom een groot succes. Grote winnaar van de dag was Karlo Slager die beide heats op zijn naam wist te schrijven. Vorig jaar wist de 18-jarige Slager met grote overmacht de titel in deze opstapklasse voor jonge talentvolle rijders te behalen. Na afloop van het seizoen maakte Slager bekend graag de overstap te willen maken naar de Supersport klasse. Ondanks de medewerking van Yamaha wist hij het financiële budget niet rond te krijgen. Daarom zat er voor de coureur er niets anders op dan nog een jaar te gaan deelnemen in de GAMMA-Yamaha R125 Cup.
Ook tijdens de eerste wedstrijd van dit jaar bewees Slager dat hij eigenlijk te sterk is. Maar daar maakten de andere rijders in de GAMMA-Yamaha R125 Cup geen grote problemen van. “Door zijn sterke rijden gaat het niveau wel omhoog”, was een van de kreten die je hoorde. Grootste verrassing was het optreden van de 14-jarige Kevin Mijwaart uit Almere. Deze nieuwkomer, die vorig jaar nog in de Honda NSF Cup reed, zorgde voor een verrassing door na de trainingen de vierde startplaats voor zich op te eisen. In de eerste race reed Mijwaart op de derde plaats en leek hij voor een regelrechte stunt te gaan zorgen. Maar in de hevige onderlinge strijd om de tweede plaats met Tycho Wedman ging het echter fout. Zijn achterwiel schoof plotseling weg toen Mijwaart zijn naaste opponent binnendoor wilde passeren. Zijn motorfiets belandde in de bandenstapel. Zonder lichamelijk letsel kon hij terug naar het rennerskwartier. “Achteraf kan je wel zeggen dat ik iets teveel wilde en lag ik naast de motorfiets. Dit hoort ook bij het racen. Door de regen was de baan op sommige plaatsen wat glad.” Achter winnaar Karlo Slager finishte Tycho Wedman met ruime voorsprong voor Dave van Kats als tweede. Best geklasseerde nieuweling was Alain Carree die als dertiende over de streep kwam. “Ik had een matige start en verloor meteen wat plaatsen. Gedurende de wedstrijd kon ik nog wat plaatsen goed maken. De Yamaha is een heel andere motorfiets dan waar ik vorig jaar mee reed. Dat was wel even wennen.” 

In de korte tussenpauze tussen beide wedstrijden zorgden vader en opa Mijwaart ervoor dat de motorfiets van Kevin weer berijdbaar was. Het was mooi om te zien dat iedereen met materiaal aan kwam of technische hulp aan bood. De met tape beplakte Yamaha was weer berijdbaar en zo kon Mijwaart weer van start gaan voor de tweede race. Met zijn vijfde plaats deed dit jonge talent het iets minder dan in zijn eerste optreden, maar hij is wel een naam waar de naaste concurrentie rekening mee dient te houden.
In de tweede manche was het opnieuw Slager die meteen het heft in handen nam en zijn leidende positie niet meer in gevaar zag komen. Tycho Wedman finishte wederom als tweede voor Maurice Karsijns, Rik Kramer en Mike Slings. Achter Wedman, Dave van Kats en Pascal Manuels gaf Mijwaart alvast zijn visitekaartje af.

De volgende wedstrijd is komende zaterdag 11 april op het circuit van Berghem.

Uitslagen GAMMA-Yamaha R125 Cup Assen:

Race 1:

1. Karlo Slager
2. Tycho Wedman
3. Maurice Karsijns

Race 2:
1. Karlo Slager
2. Tycho Wedman
3. Dave van Kats

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen