donderdag 18 april 2024

Kijk en luister: Harley-Davidson’s nieuwe Made-In-India X440

Harley-Davidson maakt zich op voor de lancering van zijn nieuwe made-in-India X440, en daarom krijgen we deze ‘luisterrijke’ teaser.

Zou je dat een eencilinderversie van Harley noemen, of iets anders? Hoewel het uitlaatgeluid in het echt misschien niet zo rumbly klinkt, klinkt wat we op insta horen zeker veel meer bezield dan de meeste made-in-India eencilinders.

Maar ja: Een YouTube-soundtrack is één ding, een echt geluid is iets anders. Toch is het intrigerend om te zien hoe de Harley-Dvidson terugkeert naar de productie van eencilinders na een afwezigheid van tientallen jaren (tenzij je de Buell Blast meetelt), en het wordt interessant om te zien waar ze met de X440 naartoe gaan.

De retro street tracker styling van de motor is perfect en Hero heeft zeker de productiecapaciteit en ervaring om duizenden van deze motorfietsen te produceren voor de Indiase markt. Daar hebben ze honderdduizenden potentiële klanten. Hoewel er best wel interesse zal zijn in Europa, is deze markt veel, veel kleiner.

Harley-Davidson CVO 2023: luxe, design, prestaties en technologie

Op dit moment lijkt het erop dat de motor toch niet naar westerse markten komt. Naar verluidt zal deze machine alleen in India worden verkocht. Betekent dit dat Hero van plan is om de technologie zelf te gebruiken voor motoren die op andere markten worden verkocht? Het zou dom zijn om te voorspellen hoe dit in de toekomst zal uitpakken, maar nu Harley-Davidson deals sluit met zowel Chinese als Indiase OEM’s, lijkt het waarschijnlijk dat we op een gegeven moment machines uit die deals naar Europa zullen zien komen.

Voor India geldt echter dat de motorfiets op 3 juli wordt gelanceerd. Ongetwijfeld zal de motopers in dat land veel te melden hebben wanneer dat gebeurt.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen