donderdag 22 februari 2024

KJMV brengt met nieuwe clubdag eerbetoon aan klassieke Yamaha’s

De Klassieke Japanse Motorfietsen Vereniging (KJMV) organiseert al vele jaren zijn clubdag in De Rijp, met elk jaar een ander thema. Aanstaande zondag 19 november is het weer zo ver en dit jaar staat Yamaha in de schijnwerpers.

De clubdag is openbaar voor iedereen en exposeert 75 historische motoren, van tussen de jaren vijftig en negentig. De show laat straatfietsen zien, maar ook cross-, enduro- en racemodellen. De motoren lopen uiteen van 50cc-brommertjes tot dikke 1300cc-viercilinders. Het evenement vindt plaats tussen 12.00 en 18.00 uur, in het hotel ‘De Rijper Eilanden.’ Eerder kwamen Nederlandse motorsporticonen als Jaap Timmer, Marcel Ankoné, Jan Huberts, Martien Jimmink, Jan de Vries, Gerrit Wolsink en Theo Bult eens langs deze clubdagen. 

30e editie Bigtwin Bikeshow & Expo ongekend succesvol

“We hopen dat ook vele niet-insiders een kijkje komen nemen”, vertelt voorzitter Peter van der Zon. Hij vervolgt: “want we gaan heel wat unieke juweeltjes tentoonstellen. Van sommige modellen bestaat er nog maar één exemplaar in de hele wereld. En nu precies vijftig jaar geleden presenteerde Yamaha de modellen TX750, RD250 en RD350. Heel speciaal: Yamaha-Europa zal aanwezig zijn met niet minder dan veertien bijzondere exemplaren.”

Volgend jaar is er natuurlijk weer een KJMV-clubdag, die op zondag 17 november 2024 in hotel ‘De Rijper Eilanden’ gehouden wordt. Het item is dan 75 jaar Honda Motors.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen