donderdag 22 februari 2024

Oskar Verkamman schrijft tweede boek: dwars door het Midden-Oosten

Avonturier Oskar Verkamman heeft een nieuw boek geschreven. ‘Onbekend Zand’ gaat over zijn solo motorreis naar het Midden-Oosten.

Na zijn eerste boek, over zijn solo motorreis door Centraal Azië, is nu dus het tweede boek van de Noord-Hollander een feit. De reis door het Midden-Oosten gaat door landen als Iran, Irak, Oman en Saoedi-Arabië. Oskar gaat op een onvergetelijke reis door de unieke en soms mysterieuze regio, waar maar weinig mensen op de motor naartoe gaan. Hij rijdt door weidse landschappen en neemt de lezer mee op een eindeloze rit door duizend kilometer leegheid.

Toerisme Macedonië: in de ban van de Balkan

Tijdens zijn reis ervaart Oskar soms de gewelddadige geschiedenis van de landen waar hij doorheen trekt en ontdekt hij de schoonheid, diversiteit en complexiteit van het Midden-Oosten. Het boek moet daarom een diepgaande kijk op de mensen, cultuur, en landschappen die Oskar onderweg tegenkomt bieden. De lezers worden in verschillende situaties meegenomen door de schrijver, zoals een nachtelijke rit door het duistere Bagdad, een achtervolging door de geheime politie in Saoedi-Arabië, en de rust van overnachten in een tent diep in de uitgestrekte woestijn.

Oskar Verkamman haalt uit zijn eigen boek aan: “De motor is tot zijn achteras weggezakt in het fijne zand van de Rub al-Khali woestijn, de grootste aaneengesloten zandvlakte ter wereld in het zuiden van Saoedi-Arabië. En binnen een uur is het donker. Hoewel de dag er bijna op zit is het nog bloedheet en het zweet gutst over mijn lijf als ik een poging onderneem om de motor vlot te duwen. Kansloos. Zonder hulp ga ik de motor nooit loskrijgen. Er zit niets anders op: ik haal mijn tentje tevoorschijn en maak me op voor een nacht in het zand.”

Het boek Onbekend Zand is, net als zijn eerdere boek ‘De Man aan de Overkant’, exclusief verkrijgbaar op www.verkamman.nl.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen