maandag 27 maart 2023

Klassieke custom was een nieuwe Kawasaki

Tole Motorworks uit Indonesië heeft onlangs een standaard Kawasaki W175 omgetoverd tot de retro custom die je hier ziet. Deze bobber/chopper-hybride kreeg de naam Cahaya Ilahi – ‘goddelijk licht’ in het Indonesisch). De contraptie is strak, smaakvol en overgoten met sixties stijl.

Febrian Ramadhan, uit Bogor, West-Java, is de man achter de eenmanszaak Tole Motorworks. Hij is de eigenaar, operator en constructeur en is pas 25 jaar oud. Voor iemand van zijn leeftijd is het indrukwekkend om zijn artistieke visie en talent zo smaakvol en mooi te zien uitpakken.

De geschiedenis van Kawasaki (video)

De Kawasaki W175 wordt sinds 2017 gemaakt en is alleen verkrijgbaar inZuidoost-Azië. Het is het een populaire basis voor customization dankzij de compacte, luchtgekoelde 178cc-eencilinder, het simpele frame en de eenvoud van de motorfiets.

Ramadhan ging voor een Britse chopper-look, maar lijkt die lijn te verlaten met een bobberachtige hard tail achterzijde overgoten met een vleugje vintage tracker-styling. Aan de voorkant is het volledige remschijf-remsysteem van het origineel verwijderd. Een kleine koplamp past smaakvol in het totaalbeeld en de retro-look wordt verder geaccentueerd door een strak stuur, klassieke handvatten, vorkmoffen en spaakwielen met vintage Firestone-rubber.

De trommelrem achter werd verplaatst naar de linkerkant van het wiel, waardoor de rechterkant van de motor open bleef voor de mid-set header uitlaatpijp en de throwback-megafoondemper. Ramadhan klopte de peanut-tank en het spatbord met de hand, waarbij hij zijn vaardigheden met de hamer tentoonspreidde. De lak is gedaan door de lokale paintshop Bronx Kustompaint. Die gebruikte een ingetogen gouden kleur, die perfect past bij de aard van de bouw. De standaard Kawasaki-badge is een leuke touch, op een of andere manier lijkt het alsof het werd opgediept bij een autokerkhof.

Hoewel de Cahaya Ilahi vele mooie kenmerken heeft, is het moeilijk er één aan te wijzen. Ramadhan’s rijdende vintage is echt een som van alle onderdelen. Al met al is dit nostalgische kunstwerk een massage voor je ogen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image