dinsdag 21 mei 2024

Klassieke motoren op Assen

Op zaterdag 7 mei zal rond 10.00 uur zo'n 20 minuten getraind worden. De eerste race gaat om 13.00 uur van start. Deze duurt 25 minuten. De race van zondag 8 mei zal om 11.00 uur starten. De motoren krijgen een duwstart.

De 50cc bestond als wereldkampioenschap van 1962 tot 1983 waarna de 80cc klasse het racestokje overnam. Deze 50cc klasse die eerder overleden leek te zijn is sinds een jaar of 15 weer springlevend en kent een Europees kampioenschap.
Om ook de Golden 125 startkansen te geven wordt deze klasse aangevuld met een aantal oude fabrieks MZ’s en andere klassieke machines. Deze gaan gelijk van start in dezelfde klasse.

Jan de Vries (tweemaal Wereldkampioen in begin jaren '70), Bruno di Carlo (oud Frans GP-coureur), Siegfried Merkel uit voormalig Oost Duitsland met zijn MZ RE 125 en oud Nederlands Kampioen 50cc Pierre Kemperman zullen allemaal van de partij zijn.

Meer info vind je op www.golden50ccracingriders.nl.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen