maandag 30 januari 2023

Komt de Suzuki Recursion dan echt?

In 2013 zagen we de Suzuki Recursion voor het eerst en sindsdien volgen we ‘m op de voet. Het is immers een interessant turbo-geblazen project en volgens ons echte toekomstmuziek (lees hier waarom). 

Sinds gisteren gonst het van de geruchten dat Suzuki heeft besloten om de Recursion in productie te nemen. Zelfs de Japanse media rept er over en dan zit het vaak wel snor. Erg verrassend is het niet, want in principe was het maar een kwestie van tijd en wij spraken al eerder uit te verwachten dat -ie in 2015 op de markt komt. Ook lekte de gehele productpresentatie al uit via Youtube en Suzuki heeft ook nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze het serieus menen met de lichte geblazen motorfiets.

De Recursion zou samen met de H2 van Kawasaki wel eens een nieuw tijdperk in kunnen luiden. Een tijdperk waarin supercharger en turbo kunnen helpen om de steeds strenger wordende milieu-eisen te halen. In de auto-industrie zien we al langer meer lichte motorblokken die dankzij een turbo toch meer dan potent presteren.

Wil je het verschil tussen een supercharger en turbo weten? Klik dan hier voor wat technische uitleg…

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen