13 C
Nederland
zaterdag 24 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

SOBW zoekt kinderen om te racen op een Honda NSF 100

Kinderen die de minibikes zijn ontgroeid en toe zijn aan een nieuwe uitdaging worden van harte uitgenodigd om zich in te schrijven voor deze klasse. Ook de kids die niet zijn toegelaten tot de selectie van het Molenaar NSF100 Championship kunnen met een eigen Honda NSF meedoen aan het NSF Open Kampioenschap van de SOBW.

Het raceseizoen

Er is geen leeftijdslimiet in deze klasse. Wel dient de coureur minimaal 10 jaar oud te zijn. De motor dient te voldoen aan de reglementen die door de SOBW zijn opgesteld. De coureurs in de NSF Open klasse rijden een compleet seizoen wedstrijden van de SOBW. Elke wedstrijddag bestaat uit een vrije training, een kwalificatie en twee wedstrijdraces. In 2015 staan er 12 racedagen op de kalender. De wedstrijden worden gereden op nationale en internationale kleinere circuits, veelal zijn dit outdoor kartbanen. De racekalender voor 2015 staat op de website van de SOBW. http://www.sobw.nl/pagina5.html 

Ervaring

Race ervaring is niet noodzakelijk maar levert wel een voordeel op tijdens de eerste trainingen en wedstrijden. De Honda NSF 100 is een zeer makkelijk te besturen en eenvoudig te onderhouden schakelmotor. Kinderen met een minibike-, kart-, cross-, grasbaan- of mountainbike achtergrond passen zich vaak zeer snel aan deze motor aan. Om in de NSF Open klasse te rijden wordt er geen aparte toelatingseis gesteld, behalve het positief afleggen van het SOBW theorie-examen dat voor elke nieuwe SOBW-rijder verplicht is.

Nieuw in 2015

Iedereen is, met of zonder ervaring, welkom om in de NSF Open klasse van de SOBW te komen racen.  In 2015 begeleidt een KNMV Trainer de coureurs elke training en wedstrijd en voorziet hen van bruikbare adviezen en tips. Variërend van zithouding, ideale lijnen en rempunten tot conditie en voeding. 

Meer informatie

Lees meer over de NSF Open klasse op de website van de SOBW. Wil je meer informatie stuur dan een mail naar info@sobw.nl. Aanmelden gaat via de website van de SOBW: http://www.sobw.nl/pagina4.html 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen