Komt er een 2021 Triumph Street Twin Goldline?

Triumph is hard bezig geweest om de modern classics-reeks conform Euro 5 te maken. Op dinsdag 23 februari wordt tijdens een digitaal live-event de sluier verwijderd van de Bonneville 2021. Ook de 2021 Triumph Street Twin wordt op deze dag onthult. Het gerucht gaat dat er een speciale versie van de Street Twin aanstaande is, namelijk de Triumph Street Twin Goldline. Triumph heeft zowel in de VS als in Europa de naam Street Twin Goldline laten registreren.

Instapniveau

In Hinckley hebben ze meer dan gewone aandacht voor de instapmodellen van de modern classics. De Street Scrambler en de Street Twin staan vol in het licht. Na de Amerikaanse en Europese registratie van de naam Street Scrambler Sandstorm, is ook een andere registratie ons niet ontgaan: Street Twin Goldline. Waarschijnlijk betreft het een opwaardering van de Britse parallel-twin naar Euro 5-norm. Volgens de ingediende documentatie zijn de emissies lager dan de 89 g/km van de Euro 4-versie.

2021 Triumph Street Twin Goldline

Details

In vergelijking met de Scrambler is er minder informatie over de Street Twin Goldline. Wel is er iets bekend over het vermogen: 64 pk @ 7.500 tpm, terwijl dit voor de Scrambler verlaagd is naar 7.250 tpm.

Wat het chassis betreft, met verwijzing naar het laatste nieuws over Triumph, komt het niet als een verrassing als de Street Twin Goldline kilo’s is kwijtgeraakt. Daarmee zou dit model nog interessanter zijn voor beginnende motorrijders of voor motorrijders die op zoek zijn naar een leuke en gebruiksvriendelijke motorfiets.

De 2021 Triumph Street Twin Goldline zal vermoedelijk op detailniveau verschillen van de Street Twin. In de documenten wordt er echter met geen woord over gerept.

Nieuw: 2021 Triumph Speed Triple 1200 RS

Styling en uitrusting

Als Triumph dezelfde aanpak volgt als bij de Street Scrambler Sandstorm, kan de Street Twin Goldline ook gebruik maken van meer dan 140 accessoires uit de officiële Triumph-catalogus. Deze zijn ontwikkeld om de styling en bagageopties van het nieuwe model te verbeteren. Met de naam Goldline in gedachten, zou je ook kunnen denken aan een aangepaste look met gouden details.

Voor de Street Twin heeft Triumph al twee eerdere kits uitgebracht: de Urban Ride en de Café Custom. Waarschijnlijk hoeven we niet tot 23 februari te wachten voor meer details.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?