‘Deze is voor Jason Dupasquier’

‘Deze is voor Jason.’ Iedereen uit de motorracewereld was diep geraakt door de emotionele woorden van Ten Kate Racing Yamaha-coureur Dominique Aegerter, direct nadat hij de tweede Supersport-race op Estoril won. Zijn eerste en de eerste voor Ten Kate sinds de terugkeer in deze klasse, maar soms is dat niet belangrijk. Zoals afgelopen weekeinde… Dat het serieus was, werd meteen duidelijk na het verschrikkelijke ongeluk van de Zwitser Jason Dupasquier in de Moto3-kwalificatie op Mugello. Toch bleef iedereen hopen. Hopen op een wonder, hopen op iets positiefs. Ook nadat op zaterdagavond langzaam duidelijk werd dat het heel ernstig was. ...
‘Deze is voor Jason.’ Iedereen uit de motorracewereld was diep geraakt door de emotionele woorden van Ten Kate Racing Yamaha-coureur Dominique Aegerter, direct nadat hij de tweede Supersport-race op Estoril won. Zijn eerste en de eerste voor Ten Kate sinds de terugkeer in deze klasse, maar soms is dat niet belangrijk. Zoals afgelopen weekeinde… Dat het serieus was, werd meteen duidelijk na het verschrikkelijke ongeluk van de Zwitser Jason Dupasquier in de Moto3-kwalificatie op Mugello. Toch bleef iedereen hopen. Hopen op een wonder, hopen op iets positiefs. Ook nadat op zaterdagavond langzaam duidelijk werd dat het heel ernstig was. Maar op zondagmorgen, net na de Moto3-race waarin Jason eigenlijk had moeten starten, verdween alle hoop. Ondanks het werk van heel veel medici, eerst op het circuit en later in het ziekenhuis, overleed hij op pas 19-jarige leeftijd. Met hem verliest de motorracewereld naast een bijzonder talent vooral een bijzondere, goedlachse en vriendelijke jongen die hard op weg was om zijn droom te vervullen. Tot het zo misging op Mugello... Slechts enkele uren nadat bekend werd dat Jason overleden was, won landgenoot Aegerter. Voor Jason Dupasquier. Sommige dingen zijn niet uit te leggen.

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?