maandag 15 juli 2024

‘Deze is voor Jason Dupasquier’

‘Deze is voor Jason.’ Iedereen uit de motorracewereld was diep geraakt door de emotionele woorden van Ten Kate Racing Yamaha-coureur Dominique Aegerter, direct nadat hij de tweede Supersport-race op Estoril won. Zijn eerste en de eerste voor Ten Kate sinds de terugkeer in deze klasse, maar soms is dat niet belangrijk. Zoals afgelopen weekeinde… Dat het serieus was, werd meteen duidelijk na het verschrikkelijke ongeluk van de Zwitser Jason Dupasquier in de Moto3-kwalificatie op Mugello. Toch bleef iedereen hopen. Hopen op een wonder, hopen op iets positiefs. Ook nadat op zaterdagavond langzaam duidelijk werd dat het heel ernstig was. Maar op zondagmorgen, net na de Moto3-race waarin Jason eigenlijk had moeten starten, verdween alle hoop. Ondanks het werk van heel veel medici, eerst op het circuit en later in het ziekenhuis, overleed hij op pas 19-jarige leeftijd. Met hem verliest de motorracewereld naast een bijzonder talent vooral een bijzondere, goedlachse en vriendelijke jongen die hard op weg was om zijn droom te vervullen. Tot het zo misging op Mugello…

Slechts enkele uren nadat bekend werd dat Jason overleden was, won landgenoot Aegerter. Voor Jason Dupasquier.

Sommige dingen zijn niet uit te leggen.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment spelen motoren een grote rol in zijn leven en die rol is als hoofdredacteur alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen