zondag 21 april 2024

Nederlandse elektrische crosser EMX XF30 nu te bestellen

Elektrische offroads zijn aan een opmars bezig. Naast o.a. de KTM Freeride, Zero FX en de Stark VARG, die we binnenkort testen, kondigt het Nederlandse EMX Powertrain zijn nieuwste elektrische crossmotor aan: de XF30. Honderd exemplaren, onderdeel van de eerste gelimiteerde serie, zijn nu beschikbaar om te pre-orderen. EMX bouwde twee jaar aan de machine om hem productieklaar te krijgen. De naamgeving XF30 komt door de beste kwaliteiten van een crossmotor (de X van cross) te combineren met de vrijheid (de F van Freedom) van schone technologie. Het cijfer 30 verwijst naar de 30kW-elektrische aandrijflijn.

40 pk, 720 Nm, 4,5 kWh

Het aluminium frame met dubbele balken is voorzien van KYB-vering, waardoor de motorfiets aanvoelt als een conventionele crossmotor. Dankzij de koeling zijn de elektromotor en de accu gebouwd om te allen tijde een hoog vermogen te leveren. Het onderhoud is dan weer beperkt, zodat je zo veel mogelijk kunt blijven rijden. De cijfers zeggen 40 pk en maar liefst 720 Nm (aan het achterwiel) – dat is geen typefout – met een accu van 4.500 Wh. De XF30 is uitgerust met een mapping-schakelaar zodat je hem af kunt stellen voor een race, een fun-rit of een enduro-uitstap.

EMX-PRO: Volledig elektrische crossmotor van Nederlandse bodem

Levering in Q1 2023

EMX start de productie van de XF30 met een gelimiteerde serie van honderd motoren, die vanaf Q1 2023 worden geleverd, voordat de productie in de nabije toekomst wordt opgevoerd. Vooraf bestelde machines met een beperkte oplage krijgen een speciaal label op het frame. Geïnteresseerd? Bestellen kan hier.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen