woensdag 28 februari 2024

KTM 1290 Super Duke RR komt eraan

Zal er in Mattighofen iemand zijn die aan de RR-versie werkt van de KTM 1290 Super Duke? Het gerucht gaat dat het een heel lichte motor wordt, door de vele carbononderdelen. Maar ook dat de oplage heel beperkt is.

De KTM 1290 Super Duke RR dus, het zwarte schaap uit de familie-Duke. Radicaler dan de 1290 Super Duke, die al de titel ‘The Beast’ kreeg. Hoe norm je dan de RR-versie? KTM zelf hult zich in stilte, de monden zijn gesloten. En toch lekt het uit en staat het op het web. De geruchten willen dat er een beperkte oplage wordt gebouwd van 500 exemplaren.

Introductie nieuwe KTM 890 Adventure

Door een lange lijst speciale onderdelen daalt het gewicht net zo’n 9 kilo. Denk aan lichte hendels, kappen en voetsteunen; gehomologeerde Akrapovic; kont, spatbord, zijkanten, koolstof luchtkanalen; hendelbeschermers; laatste generatie WP Apex Pro-vering; gesmede aluminium velgen etc. Aan de KTM 1290 Super Duke RR hangt wel een hogere prijs. Maar als het net zo gaat als met de 500 Rally-modellen van twee, drie weken geleden. Die werden online verkocht. Het duurde nog geen 48 uur en ze waren uitverkocht.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen