KTM 1290 Super Duke RR komt eraan

Zal er in Mattighofen iemand zijn die aan de RR-versie werkt van de KTM 1290 Super Duke? Het gerucht gaat dat het een heel lichte motor wordt, door de vele carbononderdelen. Maar ook dat de oplage heel beperkt is.

De KTM 1290 Super Duke RR dus, het zwarte schaap uit de familie-Duke. Radicaler dan de 1290 Super Duke, die al de titel ‘The Beast’ kreeg. Hoe norm je dan de RR-versie? KTM zelf hult zich in stilte, de monden zijn gesloten. En toch lekt het uit en staat het op het web. De geruchten willen dat er een beperkte oplage wordt gebouwd van 500 exemplaren.

Introductie nieuwe KTM 890 Adventure

Door een lange lijst speciale onderdelen daalt het gewicht net zo’n 9 kilo. Denk aan lichte hendels, kappen en voetsteunen; gehomologeerde Akrapovic; kont, spatbord, zijkanten, koolstof luchtkanalen; hendelbeschermers; laatste generatie WP Apex Pro-vering; gesmede aluminium velgen etc. Aan de KTM 1290 Super Duke RR hangt wel een hogere prijs. Maar als het net zo gaat als met de 500 Rally-modellen van twee, drie weken geleden. Die werden online verkocht. Het duurde nog geen 48 uur en ze waren uitverkocht.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?